donderdag 21 februari 2013

Gemeentelijke derby: Elburger SC tegen sv 't Harde

De 'vorstperiode' begint weliswaar op 30 april a.s., maar langzamerhand gaan we toch afscheid nemen van de winter.

In de 2e klasse G kunnen we a.s. zaterdag uitzien naar één van vele derby´s die deze afdeling rijk is.
Het Burgemeester Bode Sportpark te Elburg is dan namelijk het decor van het gemeentelijke treffen tussen Elburger Sportclub en s.v. 't Harde.

Het is eerste keer dit seizoen dat beide ploegen tegen elkaar in het strijdperk treden; op 8 dec. j.l werd het gehele programma voor die dag n.l. afgelast

Terwijl ´t Harde enkele weken terug al in actie kwam, waarbij het tegen koploper DFS een nederlaag leed, is het de eerste keer na de winterstop dat Elburger Sportclub voor een competitiewedstrijd aantreedt.

Al vanaf dag één verkeren beide ploegen in de onderste regionen, waarbij met name de magere prestaties van de gedegradeerde Elburgers enigszins tegenvallen. De ploegen van oud-speler Edwin van Egteren bij ´t Harde en Henk Nieuwenhuis zullen zich in de tweede competitiehelft beter moeten profileren om niet in problemen te komen (lees: om niet op één van de onderste vier plaatsen te eindigen)

Twee seizoenen terug stond deze wedstrijd, die toch altijd een speciaal karakter heeft, voor de laatste keer op het programma. Beide wedstrijden eindigden toen overigens onbeslist; 1-1.

Wanneer we verder terug gaan in de geschiedenis, dan zien we dat eerdere ontmoetingen of in een gelijkspel of in een overwinning voor de blauw-witten eindigden.

Dat is natuurlijk geen garantie voor de thuisclub dat het ook nu de ongeslagen status zal weten te behouden.

De wedstrijd in Elburg staat onder leiding van de heer M. de Boer uit Harderwijk en begint om 14.30 uur.

bron: ESC


Elburger SC - sv 't Harde

Als het weer en de KNVB het toelaat, staat zaterdag de gemeentelijke derby tussen ’t Harde en Elburger SC op het programma. Beide ploegen treffen elkaar voor het eerst dit seizoen.

ESC maakt na de degradatie uit de 1e klasse wederom een moeizaam seizoen door. Vier overwinningen en acht nederlagen tot nu toe, waarmee de Elburgers op een elfde plek op de ranglijst zijn terug te vinden. De staart van de middenmoot, met Unicum en VSCO op twee punten afstand, is echter in zicht. De tiende plek, of hoger, is felbegeerd want dat betekent directe handhaving.

Met ’t Harde op een punt achterstand op ESC, kan er gesproken worden over een heus degradatieduel. De groen-witten leefden voor de winterstop op, waardoor er opeens weer volop perspectief is. ’t Harde zal in dit soort wedstrijden punten moeten pakken om uitzicht te houden op handhaving. Daarnaast wordt het hoog tijd om de derby tegen ESC eens winnend af te sluiten, want dat is de laatste jaren niet gelukt.
 
Een derby met twee ploegen die strijden voor lijfsbehoud en elkaar op papier weinig ontlopen. Het belooft een spannende strijd te worden waarbij hopelijk veel publiek de kou zal trotseren. De wedstrijd op het Burgemeester Bode sportpark in Elburg begint om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter M. de Boer.

bron: sv 't Harde

2 opmerkingen:

  1. nou luisteraars en mensen thuis het is weer absoluut enz enz dus oren dicht weer hiero daaro enz

    BeantwoordenVerwijderen