zondag 3 februari 2013

s.v. ’t Harde kansloos onderuit

Het gemis van drie vaste basisspelers in de achterste linie mag geen excuus zijn voor het collectief falen maar zal zeker van invloed zijn geweest.

Het speelse gemak waarmee de voorwaartsen van DFS de defensie van s.v. ’t Harde soms te kijk zette was met name in de eerste helft veelvuldig aan de orde.

Het begon overigens wel goed voor de Groen-witten. Michael Jeensma onderschepte een diepe bal en rondde dit af met een prima schot maar doelman Geerts wist subliem te redden.
DFS nam hierna het initiatief en gaf dit in het verdere verloop van de wedstrijd ook niet meer uit handen.

Binnen een kwartier stond s.v. ’t Harde met 2-0 achter door prima doelpunten van Mike Louwaars en Elvin Hardeveld.
Kort hierna was het opnieuw de goed spelende Elvin Hardeveld die keeper Grootkarzijn kansloos liet. (3-0)

DFS wist dat het deze wedstrijd niet meer uit handen zou geven en speelde de eerste helft simpel uit.
Het tweede bedrijf was minder aantrekkelijk maar leverde nog wel de vierde goal op. Een vrije trap vanaf de rechterkant belandde voor de voeten van Melvin van Osenbruggen, waarbij een zuivere handsbal aan vooraf ging, waarna hij simpel kon binnen tikken.

Ook in het verdere verloop van de tweede helft kon s.v. ’t Harde geen potten breken en moest het de meerdere erkennen tegen een veel beter DFS.
Realistisch gezien blijkt DFS een maat te groot en moet s.v. ’t Harde proberen tegen andere  opponenten haar punten te halen.