maandag 11 februari 2013

Bossini G.S.Stars zet zegereeks voort

Afgelopen vrijdag speelden de basketballers in sporthal 't Huiken tegen het laag geklasseerde Lokomotiek Rijswijk. De wedstrijd in Rijswijk eerder dit seizoen werd redelijk eenvoudig gewonnen door de Elburgers. Coach Martin Kramer kon over een volledig fitte selectie beschikken en de ploeg draait de laatste weken, met drie overwinningen op rij, goed. Vooraf werden de kansen van Bossini G.S.Stars dus positief ingeschat. De Eerste Divisie Noord is dit jaar echter een competitie, waarin veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn en regelmatig verrassende uitslagen op de scoreborden verschijnen.
Scherp starten en direct het initiatief pakken, was dus de opdracht voor de thuisploeg.

De Elburgers startten de wedstrijd met een op een aantal plekken gewijzigde basis. Jeroen Doek maakte voor de tweede keer op rij zijn opwachting als startende spelverdeler en hielp de thuisploeg met 5 punten in de eerste minuten goed op gang. De 17jarige rookie Stephan Versluis maakte voor het eerst deel uit van de starting five van Bossini G.S.Stars. Met deze nieuwe opstelling schoot Bossini G.S.Stars uit de startblokken en scoorde er op los. Alleen forward Essenstam van Lokomotief kon wat terug doen en maakte het de Elburger defensie bij tijd en wijlen erg lastig. Na tien minuten spelen stond er een voorsprong van 29-15 op het scorebord.

In het tweede kwart verslapte de verdediging van Bossini G.S.Stars. Er werd niet goed geroteerd en de bezoekers vonden gemakkelijk de vrije man. Halverwege dit kwart liep de voorsprong terug tot tien punten. Aanvallend bleven de Elburgers goed spelen en dankzij scores van Rik van de Nes en Arnoud Drost bleef de voorsprong gehandhaafd. Bij rust was de stand 51-40.

Na rust kwam Bossini G.S.Stars scherp uit de kleedkamers. De defensie problemen waren besproken en de opdracht was duidelijk. De eerste minuten van dit kwart kwam Lokomotief Rijswijk niet tot scoren. Aan de andere kant bleven de Elburger guards de basket goed aanvallen en werd steeds de vrije man gevonden. De voorsprong werd gestaag uitgebouwd tot 19 punten bij een stand van 73-54 aan het eind van het derde kwart.

In het laatste kwart wisselde coach Martin Kramer veel en werd de speeltijd mooi verdeeld. De voorsprong kwam nooit meer in gevaar en een mooie lay up van de sterk spelende Ruben Grootkarzijn bepaalde de eindstand op 91-74. Hiermee wint de ploeg uit Elburg haar vierde wedstrijd op rij en blijft de vierde plek op de ranglijst gehandhaafd.

Aanstaande zaterdag speelt Bossini G.S.Stars om 20:00 uur in Wageningen tegen Pluto. Deze ploeg staat op gelijke hoogte met de Elburgers. De eerste thuiswedstrijd is op vrijdag 1 maart om 21:00 uur. Tegenstander is dan Red Stars uit Soest.