vrijdag 1 februari 2013

Kunstgras op sportpark De Heughte

Het is eindelijk zover, de schop kan in de grond om een kunstgrasveld op sportpark De Heughte in Oosterwolde aan te leggen. De Raad van de Gemeente Oldebroek heeft met een stemverhouding van 16 tegen 3 na anderhalf uur debat en een schorsing ingestemd met het voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders.

Dit betekent dat de voorbereidingen die VSCO'61 vorig jaar al was gestart nu verder ter hand kan worden genomen om deze zomer de kunstmat op het hoofdveld aan te leggen. Daarmee kan het neipende tekort van de trainingsvelden worden opgelost en wordt tevens een kwaliteitsimpuls gegeven aan de mogelijkheden die het gebruik van een kunstgrasveld bieden.
Naast de vereniging is het ook de opzet om het kunstgrasveld multifunctioneel in te zetten. Hiertoe zal voor het beheer van het kunstgrasveld een Stichting worden opgericht die het gebruik en het onderhoud voor haar rekening zal nemen.

Doel is om het kunstgrasveld te openen tijdens het 32e Berend Elzerman Toernooi met de openingswedstrijd op 6 augustus 2013 tussen VSCO'61 en het naburige WHC uit Wezep. Verder nemen deel aan dit toernooi hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord en eersteklasser WVF uit Westenholte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten