zondag 3 februari 2013

Routinier van Houten leidt Bossini GS Stars naar overwinning

Afgelopen zaterdag speelden de Elburger basketballers van Bossini G.S.Stars in Den Haag tegen HBV The Jumpers hun 13e wedstrijd van dit seizoen. Na een mindere fase in december lijken ze de goede lijn weer te pakken te hebben. In 2013 werd nog niet verloren en werd zelfs afgetekend gewonnen van titelkandidaat CobraNova. Waar coach Martin Kramer vorige wedstrijd slechts over 7 fitte spelers kon beschikken, stonden voor de wedstrijd tegen The Jumpers weer 11 namen op het wedstrijdformulier. De selectie is dus weer compleet en de ploeg is klaar om in de tweede seizoenshelft nog mooie dingen te laten zien.

De Elburgers startten echter slordig aan de wedstrijd. De eerste aanvallen leverden turnovers op en de thuisploeg profiteerde hier goed van. Bossini G.S.Stars herpakte zich echter snel en kwam onder aanvoering van Jeroen Doek via een 14-0 run op een 14-5 voorsprong halverwege het eerste kwart. Bij deze voorsprong begonnen de Elburgers echter te verslappen. De Elburgse verdediging van de Haagse schutters zakte in en de thuisploeg pakte veel aanvallende rebounds. Jumpers knokte zich terug en pakte een 17-16 voorsprong. Bij Bossini G.S.Stars kwamen Michel van Houten en Roel Kramer binnen de lijnen. Zij gaven de ploeg meer energie en namen het team scorend op sleeptouw. Een mooie driepunter van Joachim van de Weg in de slotsecondes van het kwart bracht de tussenstand op 17-25.

Het tweede kwart werd weer goed gestart door de thuisploeg. Met name schutter Galle van Jumpers was een plaag voor de Elburger verdediging. Onder zijn leiding kwam Jumpers terug tot 34-36 en gingen de teams de rust in met een stand van 36-39.

De start van het derde kwart was voor de bezoekers. Door 7 punten op rij van Michel van Houten bouwde Bossini G.S.Stars haar voorsprong langzaam uit naar 10 punten. Echt doordrukken, lukt echter niet en Jumpers houdt Bossini G.S.Stars in het vizier. Het derde kwart eindigt bij een stand van 57-62.

Aan het begin van het laatste kwart lijkt er niets aan de hand voor de ploeg uit Elburg. De eerste 4 minuten krijgt ze geen scores tegen en speelt zelf de aanvallen goed uit. Met nog 6 minuten op de klok is de stand 57-71. Slordig balverlies geeft de thuisploeg echter de kans om wat terug te komen. Ook laat het Haagse publiek zich horen en gaat achter de thuisploeg staan. Via een 13-2 run schiet Jumpers zich helemaal terug in de wedstrijd en terug tot 70-73. Net op tijd pakt Bossini G.S.Stars weer de controle over de wedstrijd en Rik van de Nes en Ronald van Weg beslissen de wedstrijd vanaf de vrijeworplijn. Eindstand 70-77. Door deze overwinning klimmen de Elburgers naar de vierde plaats in de Landelijke Eerste Divisie. Aanstaande vrijdag speelt Bossini G.S.Stars om 21:00 uur in Elburg tegen Lokomotief Rijswijk.