zondag 24 februari 2013

Elburger Sportclub wint burentwist van sv 't Harde

Zaterdag 23 februari stond de altijd beladen derby op het programma tussen de Elburger SC en sv 't Harde. LOEsport heeft de wedstrijdverslagen vanuit diverse oogpunten.

Respect voor een derby.

Het voetbal wordt te vaak ontsiert door leidinggevenden die te veel regels mee krijgen.

Het mannelijke van Nederlands grootste sport wordt op allerlei manieren te niet gedaan en we dalen met z’n allen steeds verder af naar een erbarmelijk niveau.

Een derby tussen ESC uit Elburg en de plaatselijke trots uit ’t Harde moet minimaal in het teken staan van strijd en mannelijkheid. Wanneer de wedstrijd dan in een nietszeggend gezapig potje voetbal eindigt, wat aan zuivere speeltijd voor de helft stil ligt door administratieve bezigheden, is er geen sprake meer van een derby. Dit neemt niet weg dat degene die het meeste recht op een overwinning had dit uiteindelijk ook heeft gekregen. De spanning van de wedstrijd zat duidelijk in de staart, hoewel er bij de domme rode kaart van Rico Leusink ook even sprake was van opwaaiend stof.

Met 10 man kon ’t Harde de vele aanvallen van ESC niet meer tegen houden en moest de beste man aan de kant van s.v. ’t Harde uiteindelijk de bal toch achter de doellijn halen na een schot van Robert van Schie.

s.v. ’t Harde kwam in de slotminuten toch terug toen invaller Kevin van Renselaar alsnog de gelijkmaker kon aantekenen.

De wedstrijd leek in een 1-1 gelijkspel te eindigen maar toch wist ESC in blessuretijd de drie punten in eigen huis te houden door een doelpunt van Marco de Vries.

ESC wint, s.v. ’t Harde verliest maar het respect voor een derby ondergaat grote nederlagen.

bron: sv 't Harde

Elburger SC wint derby tegen sv ‘t Harde: 2-1

In een zinderende slotfase van de boeiende burenconfrontatie tussen Elburger Sportclub en s.v. ´t Harde leek de formatie van Edwin v. Egteren alsnog een puntje uit het vuur te slepen.

Met nog twaalf minuten op de klokken waren de blauw-witten door een treffer van de ingevallen Robbert v. Schie verdiend, gezien het aantal kansen, aan de leiding gekomen. De tien overgebleven dapper strijdende Hardenezen die Rico Leusink, na een forse overtreding in de 36ste minuut, met rood hadden zien vertrekken, gaven zich echter nog niet gewonnen en kwamen drie minuten voor het verstrijken Van de officiƫle speeltijd alsnog op gelijke hoogte.

Doelman Roy van Dijk, bij de thuisclub, die nog niet echt op de proef was gesteld, kreeg een niet eens zo hard ingeschoten bal van de ingevallen Kevin van Renselaar niet onder controle en in de rebound zorgde hij bij zijn ploeg en supporters alsnog voor de nodige vreugde.

De twee verwoed strijdende ploegen hadden ondanks de bittere kou nog enkele bloedstollende (extra)minuten voor de talrijke toeschouwers in petto, waarbij het zo maar had gekund dat ’t Harde er zelfs met de volle winst vandoor was gegaan.

In een ultieme poging wisten de Elburgers in de 95ste ! minuut alsnog de niet meer verwachte, maar zeer kostbare volle winst naar zich toe te trekken.Mitchel Kalverda bereikte met een dieptepass Marco de Vries, die vervolgens zijn directe opponent te vlug af was en de uitstekende doelman Nick Grootkarzijn met een harde schuiver kansloos liet.

Protesten van de gedesillusioneerde groen-witten, voor vermeend buitenspel, vonden in de ogen van arbiter De Boer uit Harderwijk geen genade. Van dichtbij had hij uitstekend waargenomen dat hier geen enkele sprake was van off-side.

Bron: Elburger SC