vrijdag 1 februari 2013

Herstart competitie VSCO’61 tegen Elburger SC

Nu de vorst uit de grond is en de kou is geweken, kan de competitie na de winterstop weer van start.
Voor VSCO’61 begint de herstart met de derby tegen Elburger SC.

De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A. Th. de Witte uit Ermelo.

Voor beide teams geldt ongetwijfeld de vraag hoe de teams er voor staan na de winterperiode. Een periode waarin nauwelijks getraind kon worden op de velden en alleen op kunstgras een aantal wedstrijden zijn gespeeld. Wellicht dat Elburger SC wat meer in het voordeel is, omdat zij wel beschikken over een aantal kunstgrasvelden, maar om hier op te kunnen spelen moeten deze wel sneeuwvrij zijn.

Het eerste duel in Elburg werd gewonnen door de Elburgers met 2-0 door doelpunten Ali Muali en Raoul Jesserun. Saillant detail is dat in die wedstrijd maar liefst drie doelpunten van VSCO’61 werden afgekeurd. 
De laatste wedstrijd van beide teams in de competitie dateert al weer van 8 december 2012. De Elburger SC wist de belangrijke uitwedstrijd tegen ZwartWit’63 met 1-2 te winnen, terwijl VSCO’61 de uitwedstrijd tegen ESA met diezelfde cijfers verloor.
Winst is voor beide teams van eminent belang, omdat beide teams in de onderste regionen op de ranglijst bivakkeren. Elburger SC staat met 12 punten op de elfde plaats en VSCO’61 met 14 punten twee plaatsen daar boven. 
Om weg te komen van de onderste plaatsen schiet een gelijkspel niets op, zodat verwacht wordt dat beide teams vol voor de winst zullen gaan. 

In de regel biedt een derby geen mooi voetbal, maar de spanning zal veel van de amusementswaarde vergoeden. Nu maar hopen dat de regen geen spelbreker wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten