zondag 17 februari 2013

Bossini G.S.Stars blijft winnen

In de landelijke Eerste Divisie Noord blijven de basketballers van Bossini G.S.Stars Elburg uistekend presteren. Afgelopen zaterdag werd voor de vijfde keer op rij gewonnen.
Alle directe concurrenten verloren, waardoor de Elburgers zich steviger vestigen op de vierde plaats op de ranglijst. Tegenstander afgelopen weekend in Wageningen was Pluto. Deze promovendus doet het met spectaculair basketbal erg goed op landelijk niveau en is dan ook zeker een mooie aanwinst voor de competitie. In een goed gevulde sporthal maakten beide teams er vaak een waar spektakelstuk van.

Het eerste kwart ging gelijk op. De bezoekers schoten met scherp en gooiden dit kwart vier driepunters door de ring. De thuisploeg vond onder aanvoering van Branko Olij en Coen Glaap de basket ook gemakkelijk. Na een kwart spelen was de stand 24-28.

In het tweede kwart bleven beide ploegen makkelijk scoren en werd duidelijk dat deze wedstrijd in de verdediging gewonnen moest worden. Bossini G.S.Stars wisselde regelmatig van verdedigingstaktiek, maar kreeg de sterk spelende Branko Olij niet onder controle. Gelukkig viel de machine van de Elburgers ook niet stil en scoorde met name Rik van de Nes er lustig op los.

Ook in het begin van het derde kwart, dat van start ging met een stand van 45-52, was Rik niet te stoppen en maakte hij acht punten op rij. De Elburgers bouwden hun voorsprong uit tot tien punten. Pluto klampte echter aan en eindigde het kwart met een 13-4 run. Na drie kwarten was de stand 70-70 en moest het laatste kwart de beslissing brengen.

Bossini G.S.Stars pakte met een driepunter van Ronald van de Weg direct het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. De thuisploeg blijft echter vechten en hangt aan het elastiek als bij een stand van 85-82 de laatste minuut ingaat. Een prachtige driepunter, zijn derde van de wedstrijd, van Dimitri Braakman en twee vrije worpen van Jeroen Doel schieten de wedstrijd echter op slot. Een laatste driepunter van Pluto bepaalt de eindstand op 85-90.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 1 maart om 21:00 uur in sporthal 't Huiken in Elburg. Tegenstander is dan Red Stars uit Soest.