zondag 10 februari 2013

KV Elburg houdt hoop op behoud 1e klasserschap.

KV Elburg pakte afgelopen zaterdag 9 februari op de valreep een punt tegen Rheko.
Jim van der Linden scoorde in de laatste minuut de 19-19 en stelde zo een punt veilig.

Elburg heeft elk puntje nodig om het eerste klasserschap te behouden. Het team staat nog steeds op de één na onderste plaats. Dat betekent dat rechtstreekse degradatie niet aan de orde is maar er zal vermoedelijk wel een beslissingswedstrijd nodig zijn om volgend seizoen in de zaal weer uit te kunnen komen in de 1e klas.

Elburg had afgelopen week de verliespartij tegen Exakwa sterk geëvalueerd. Tegen Rheko stonden de neuzen allemaal weer de zelfde kant op en dat was aan het spel te zien. Elburg speelde een goede wedstrijd. De hele wedstrijd waren de team aan elkaar gewaagd en hielden elkaar scorend in evenwicht. Soms was Rheko de bovenliggende partij, soms was dat Elburg maar geen van beide teams kon een beslissend gaatje slaan.

Zo bleef de wedstrijd tot aan het einde toe spannend. In de slotminuut nam Rheko een 19-18 voorsprong maar in de daarop volgende aanval scoorde Jim van der Linden voor de Elburgers. Dat was goed voor één wedstrijdpunt.

Met dit gelijke spel heeft Elburg nog steeds niet de aansluiting bij de middenmoot gevonden.

De komende twee weken speelt Elburg echter niet. Daarna volgt een spannend slot van deze zaalcompetitie met de wedstrijden tegen Wit Blauw en Revival.

De doelpunten kwamen van:
Jim van der Linden 8; Benjamin Tijdeman 5; Jeffrey van Oene 2; Nynke de Haan 2; Sabine Kalverda 1; Ragnild Steert 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten