zaterdag 2 februari 2013

OWIOS verliest thuis van Lelystad

In de thuiswedstrijd tegen Lelystad liep OWIOS zaterdagmiddag tegen de tweede nederlaag op deze competitie. OWIOS speelde goed mee met Lelystad dat in de spitsen Doufikar en Kemper twee zeer gevaarlijke aanvallers had lopen. De verdediging tot nu toe erg betrouwbaar deze competitie, was niet altijd bij de les.

De doelpunten werden zeer gemakkelijk weggegeven. De eerste mogelijkheden waren voor OWIOS. Eerst werd Bennie Veldhoen diep gestuurd, maar onder druk ging zijn schot net over. Even later een zelfde situatie met William van den Hul, wiens schot een prooi werd voor doelman Leibbrand.

In de 11e min kwam Lelystad simpel op voorsprong. Een voorzet vanaf links werd gemist door zowel Spronk als doelman Kuiper, zodat de slim spelende Kemper gemakkelijk de 0-1 kon aantekenen. Toen drie minuten later Ben Snoek weer een voorzet van Doufikar kompleet mistte, was Kemper er als de kippen bij de 0-2 aan te tekenen.
OWIOS zat niet bij de pakken neer en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Zo was William van den Hul tot tweemaal toe kansrijk maar pech en doelman Leibbrand stonden een treffer in de weg.

Na rust bleef Lelystad simpel op de been. Op het middenveld van OWOS werd de geschorste Patrick Mensink node gemist. Simpel breide Lelystad de voorsprong uit. In de 56e min scoorde Doufikar wel heel gemakkelijk met een diagonale schuiver: 0-3. Toen in de 66e min weer Doufikar geheel ongehinderd richting Kuiper kon lopen en de 0-4 aantekende was de wedstrijd gespeeld. Wel wist William van den Hul nog de eer te redden door mooi de 1-4 te scoren, maar verder kwam OWIOS niet. Een teleurstellend resultaat voor OWIOS.

Hopelijk kan vrijdag in de bekerwedstrijd tegen Neo de draad van voor de winterstop weer worden opgepakt.