zondag 10 februari 2013

Oefenduels afgelopen weekend (voetbal)

Behalve Owios, dat een bekerduel moest spelen (0-2 overwinning in Borne tegen NEO), kwamen de teams uit de regio in vriendschappelijke duels in actie. Hieronder de wedstrijdverslagen van deze oefenduels (Elburger SC, VSCO'61, DSV'61 en sv 't Harde).

ELBURGER SC gelijk in oefenduel

Elburger Sportclub heeft in een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen mede 2e klasser (H) ASC ´62 te Dalfsen een gelijkspel behaald.
De blauw-witten waren tegen de winnaar van de 1e periode en nummer twee op ranglijst in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Door een treffer van Raoul Jessurun werd een 1-0 voorsprong genomen, maar door Matthijs van Gelder kwamen de Dalfsenaren langszij. Hierna had de formatie van Henk Nieuwenhuis een ruimere voorsprong moeten nemen, maar wist alleen Remco Timmer één van de kansen te verzilveren. Ook na de hervatting bood de door blessures geteisterde ploeg uitstekend partij en nadat opnieuw Timmer doeltreffend had weten uit te halen leek een overwinning binnen handbereik.In de slotfase was het echter Floris Meerveld die de aansluitende treffer produceerde en in de slotminuten tekende opnieuw Van Gelder zelfs voor de gelijkmaker aan.
Dit oefenduel werd overigens geleid door scheidsrechter Gert Maneschijn. Deze arbiter liep op 17 nov. j.l. in de thuiswedstrijd tegen Veensche Boys, na een ongelukkige botsing, een kaakfraktuur op. Het was het eerste optreden na zijn herstel.

VSCO’61 verliest oefenduel

Uit in Westenholte verliest VSCO'61 het oefenduel tegen eersteklasser WVF met 4-2 na een 2-1 ruststand.
Aan de ene kant was het defensief niet sterk wat VSCO'61 liet zien en aan de andere kant ontbrak de scherpte voorin.

WVF begon beter aan de eerste helft. De ploeg van oud-VSCO trainer Jan Jaap Kooistra kwam dan ook na ruim een kwartier verdiend op een 1-0 voorsprong. De aangever was Rob Meyerink die de vrijstaande Martijn van de Steege de kans bood om te scoren. Na 25 minuten werd de voorsprong vergroot door opnieuw Martijn van de Steege die een vrije trap in twee instanties binnenwerkte. Defensief was het niet best wat VSCO'61 bij deze treffer liet zien.

Aan de andere kant was het enkele malen Wim de Vries de goede kopkansen kreeg, maar vandaag had hij het vizier niet scherp staan. VSCO'61 had inmiddels wel het spel wat meer naar zich toegetrokken en vijf minuten voor rust werd dit beloond. Het was Patrick Augustin de beheerst de 2-1 binnenschoot. Bert van 't Hof raakte hierna nog de lat, maar voor rust werd niet meer gescoord.

De tweede helft was WVF de bovenliggende partij. VSCO'61 speelde slordig en wist daardoor onvoldoende stootkracht te ontwikkelen.
Timon Beimers wist tien minuten na rust de 3-1 te scoren. Een kwartier voor tijd was het Marc Peppelenbos die de 4-1 liet aantekenen. VSCO'61 wist in deze fase geen enkele kans te creëren. In de slotfase wist Gerwin de Leeuw de score wat dragelijker te maken na mistasten van doelman Wibo van Dijk en bepaalde daarmee de eindstand op 4-2.

Zaterdag wacht VSCO'61 het uitduel tegen Lelystad'67. De Oosterwoldenaren zullen uit een heel ander vaatje moeten tappen om in Lelystad een goed resultaat te behalen.

DSV'61 verslaat Nieuwleusen

Na een bijna foutloze eerste helft en een wat mindere tweede heeft DSV ’61 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen 2e klasser s.v. Nieuwleusen volop aan het zelfvertrouwen gewerkt.

Dat er door de technische staf na de blamage van vorige week tegen Swift een optimale inzet en mentaliteit werd geëist, was logisch maar dat de spelers het zo voortreffelijk uitvoerden stemt tot tevredenheid.

Binnen 30 minuten stond er een 3 – 0 voorsprong op het scorebord. Het was Johan Westerink die verantwoordelijk was voor een raszuivere hattrick: 3 doelpunten achter elkaar in één helft. Hij scoorde in de 4e, 6e en 26e minuut. Nick Fransman doelpuntte in 27e minuut ook nog een keer zodat 4 – 0 de ruststand werd.

In het tweede bedrijf liepen de oranjehemden enigszins tegen zichzelf én achteruit te voetballen. Nieuwleusen rook bloed en profiteerde in de 51e en 74e minuut met tegentreffers.

Verder liet DSV het niet komen en met een goed gevoel voor de volgende competitiewedstrijd – zaterdag 16 februari om 14.30 tegen SEH in Heerde -  zochten de spelers de warme douches op.

sv 't Harde onderuit tegen DVS'33 2

Verder kwam de sv 't Harde in actie uit tegen het 2e team van DVS'33 uit Ermelo. De Hardenezen gingen uiteindelijk met 3-1 onderuit tegen het in de Hoofdklasse uitkomende 2e elftal van DVS'33.