maandag 18 februari 2013

Elburger sc wint oefenwedstrijd van Zeewolde

Door de algehele afgelasting van de KNVB speelde de Elburger sc afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd. Tegenstander was Zeewolde welke uitkomt in de 3e klasse B en daar op de 2e plaats van de ranglijst staat.

Om 14:30 uur was de aftrap op het burgemeester Bode Sportpark. Trainer Henk Nieuwenhuis speelde met Richard Boer en Andries van der Beek in het centrum van de verdediging, hierdoor speelde Raoul Jessurun als rechtsback. De Elburgers probeerde het spel te maken door middel van vlotte combinaties richting de voorhoede spelers. Dit verzorgde voetbal resulteerde in de eerste helft in een 1-0 voorsprong, door een doelpunt van Marco de Vries.

In de tweede helft kwam Rico Rianto in het veld, na lang blessureleed maakte hij zijn opwachting weer in het eerste elftal. Door een fout in de verdediging van Zeewolde weet Remco Timmer bijna te profiteren maar zijn inzet word nog gestopt door de keeper van Zeewolde. Maar in de rebound weet Rico Rianto de 2-0 op het scorebord te krijgen. Zeewolde komt nog wel terug in de wedstrijd door de 2-1 te maken, maar de Elburgers komen verder niet meer in gevaar en weten deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Voor aanstaande zaterdag staat de derby tegen SV ’t Harde op het programma, en hopelijk kunnen de mannen van Henk Nieuwenhuis het spel vast houden wat ze de afgelopen weken hebben laten zien in de oefenwedstrijden.