zondag 17 februari 2013

DSV'61 verslaat VSCO'61 in een oefenduel

Opnieuw heeft DSV een goede indruk achterge-laten na een oefenwedstrijd. Op sportpark De Haere werd in een deels aantrekkelijke pot voetbal een 2 – 1 overwinning behaald op VSCO.

Wanneer de oranjehemden deze manier van spelen door kunnen trekken als de competitie weer een aanvang neemt, kunnen ze zeker een groot aantal plaatsen stijgen.
DSV nam al vroeg in de wedstrijd een 1 – 0 voorsprong. Was Johan Westerink vorige week al drie keer succesvol, ook vanmiddag wist hij het net te vinden. Hoewel VSCO voortdurend de aanval zocht en af en toe DSV sterk terugdrong, werd er door de geelhemden voor de pauze niet gescoord.

Meteen na de thee lukte dat wel door een vlotte aanval door het centrum. DSV was even van slag maar liet zich zeker niet uit de wedstrijd spelen. Het was zelfs een DSV-er die het volgende doelpunt liet noteren: Stefan Bakker zorgde in de 60e minuut voor de 2 – 1.

Het laatste kwartier waren beide partijen aan elkaar gewaagd en hielden de beide doelmannen hun doel schoon.

Dinsdagavond 19 februari oefent DSV weer op sportpark De Haere, dan is WZC om 20.00 uur de tegenstander. Op zaterdag 23 februari tenslotte oefent DSV om 14.30 uur wederom thuis tegen s.c. Teuge.

verslag: DSV'61

VSCO’61 op zoek naar juiste vorm

Terwijl de competitie elk moment weer kan losbarsten, is VSCO'61 ernstig op zoek naar de juiste vorm en samenstelling. Op sportpark de Haere in Doorspijk verliezen de Kanaries met 2-1 van DSV'61 en was het vertoonde spel ondermaats.

In de jaren zestig en zeventig waren de derby's tussen VSCO'61 en DSV'61 aansprekend. Beide verenigingen kwamen toen uit dezelfde gemeente Doornspijk en beide verenigingen zijn ook in hetzelfde jaar opgericht. Ook waren in die jaren beide teams vaak aan elkaar gewaagd. In 1979 wist VSCO'61 in de laatste competitiewedstrijd uit tegen DSV'61 het kampioenschap te behalen en promoveerde het naar de derde klasse, de huidige tweede klasse. Dat de ontmoeting tussen beide teams nog bij de supporters leeft, bleek wel uit de goede belangstelling voor deze oefenwedstrijd.

Het was DSV'61 die al na enkele minuten een 1-0 voorsprong nam. Een snelle aanval over links bereikte Johan Westerink bij de eerste paal die vrij kon inkoppen. Een slechte start voor VSCO'61 dat hierna het spel naar zich toetrok en ook enkele kansen creëerde. Linksback Stefan Bosch was nog het dichtstbij een treffer, maar doelman Van de Hoek pareerde knap met een reflex op de kopbal van de VSCO-er. Hiervoor moest na een halfuur spelen Wim de Vries met een hoofdblessure het veld verlaten na een botsing met een DSV-verdediger.

Al vroeg in de tweede helft wist VSCO'61 de gelijkmaker te scoren. Robin Füchten pikte de bal in het centrum op en gaf doelman Van de Hoek het nakijken. Hierna was VSCO'61 enkele malen gevaarlijk voor het doel en leek dan ook de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Stefan Bakker gooide echter halverwege de tweede helft roet in het eten. Hij verraste doelman Ten Klooster met een afstandsschot van zo'n 35 meter en tekende voor de 2-1. Door nog wat omzettingen in het team werd het spel van VSCO'61 er niet beter op en wist DSV'61 een verdiende overwinning te boeken op de aartsrivaal van weleer.

Zaterdag wacht VSCO’61 de thuiswedstrijd voor de competitie tegen Veensche Boys. Als deze wedstrijd doorgaat betekent dit de eerste competitiewedstrijd sinds 1 december 2012!

verslag: VSCO'61