zondag 3 februari 2013

KV Elburg pakt weer geen punten

KV Elburg kon het afgelopen zaterdag opnieuw niet maken tegen Exakwa uit Lelystad. Het team leverde een slechte team-prestatie en verloor afgetekend met 7-12.
Door dit verlies blijft Elburg bivakkeren in de onderste regionen van de 1e klas.

Het is lang gelden dat Elburg 1 slechts zeven treffers liet noteren tijdens een zaalwedstrijd. Vorige week tankte Elburg nog vertrouwen door tegen concurrent Dindoa gelijk te spelen. Tegen Exakwa speelde Elburg niet goed, afgezien van een enkele oplevingen.  Die wisselvalligheid kon Elburg aan het einde van deze competitie nog wel eens opbreken.

Elburg stond na een kartier spelen met 0-4 achter en deze slechte start kwam men niet weer te boven. In de slotperiode van de eerste helft en het begin van de tweede helft ging Elburg beter spelen en werden de kansen benut.
Via 3-6 halverwege kwam Elburg op 7-8. Er kwam weer hoop in de harten van het publiek. Die hoop was van korte duur want daarna was het over en uit. Exakwa kon de wedstrijd gemakkelijk uitspelen en won verdiend met 7-12.

Het verlies is te wijten aan een mengeling van factoren. Te weinig power in de aanval, verdedigend te slap en teveel pech met ballen die de korf uitdraaien. Elburg zal de komende wedstrijden punten moeten pakken om een beslissingswedstrijd te ontlopen. Behoud van het eerste klasserschap is nog steeds de doelstelling.

De doelpunten kwamen van:
Benjamin Tijdeman 2; Melanie Kalverda 2; Nynke de Haan 2; Jim van der Linden 1.

Zaterdag 9 februari staat er een uitwedstrijd op het programma. Elburg reist dan naar Rheden om te spelen tegen Rheko, aanvang 16.00 uur in sporthal De Hangmat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten