vrijdag 1 februari 2013

Prima resultaten turnsters uit Elburg

Op zaterdag 26 januari jl. werd in de Putten de 3e en laatste plaatsingswedstrijd alsmede de districsfinale Oost Nederland geturnd voor de 2 divisie. Na deze wedstrijd zou duidelijk zijn wie de kampioen van Oost Nederland zou worden en wie er door mag naar de landelijke voorronden, om uiteindelijk een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen te bemachtigen.
De beste turnsters uit Overijssel, Gelderland en Flevoland uit de 2e divisie deden mee. De 2e divisie is het hoogste nivo waarop SSS Elburg uit komt.

Inge Mulder en Judith Strijkert turnen in de categorie jeugd, niveau 5. Inge was door haar prestaties van de vorige 2 wedstrijden al zeker van doorstroming naar de landelijke wedstrijden Opnieuw turnde zij een goede wedstrijd en eidigde zij als vijfde. Voor Judith was de kans op doorstromen een stuk minder groot omdat ze door een blessure de vorige wedstrijd moest missen. Ook deze wedstrijd moest ze een aangepast programma turnen, maar ook zij wist zich op het randje te plaatsen voor de landelijke voorronde.

'S middags deden namens SSS Elburg mee Renske Heideman, Rosaly Huisman en Noa Hengeveld. Zij turnen in categorie Jeugd 1/nivo 5. Alle drie waren zij bij de 2 eerdere plaatsingswedstrijden al eens op het podium gekomen. Er waren dus volop kansen om het districts kampioenschap wederom naar Elburg te halen.

Vorig jaar waren Rosaly en Noa als eerste en tweede geeindigd, dit jaar had Renske de beste papieren. En zij maakte het ook waar in deze wedstrijd, door op 3 van de 4 onderdelen eerste te worden en zo de 3e plaatsingswedstrijd te winnen. Dat resulteerde overall in de eerste plaats en daarmee is Renske de terechte nieuwe kampioen van Oost Nederland.

Rosaly eindigde als 2e in deze plaatsingswedstrijd, overall werd zij daarmee ook 2e en won zij dus tweemaal het zilver. Noa had pech door een val van de balk, eindigde daardoor als 10e in deze plaatsingswedstrijd, maar heeft zich door haar goede eerdere resultaten toch knap als 3e weten te plaatsen voor de landelijke voorronde. Kortom, SSS Elburg scoorde hoog en gaat nu proberen met een grote afvaardiging van 5 meisjes in de 2e divisie op landelijk nivo ook hoog te scoren. Deze landelijke wedstrijd zal in maart plaatsvinden, locatie is Arnhem of Tilburg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten