vrijdag 21 maart 2014

Voorbeschouwingen voetbal, zaterdag 22 maart

Zaterdag 22 maart staan de volgende wedstrijden op het programma. In de 1e klasse neemt OWIOS het thuis op tegen middenmoter DOS Kampen.
 
In de 2e klasse probeert de Elburger SC de laatste twee forse nederlagen te verwerken in een thuisduel tegen de nummer 2 ASV Dronten.

In de 3e klasse gaat VSCO’61 op bezoek bij Hulshorst, DSV’61 gaat naar Oene en de sv ’t Harde zal de kater van vorige week (nederlaag tegen DSV’61) weg willen spoelen en dit kan in het thuisduel met Teuge.

Alle wedstrijden zijn uiteraard te volgen via LOEsport.nl, tussen 14.00 en 18.00 uur op LOE FM.
 

OWIOS in derby tegen DOS Kampen

Zaterdag speelt OWIOS de derby tegen DOS Kampen in Oldebroek op sportpark Bovenmolen om 14.30 uur. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer J.J.A. Visser.

Een derby staat voor de deur. Een derby geeft vaak spektakel. De heenwedstrijd zal bij iedereen nog goed in het geheugen liggen. Een krankzinnige wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-2 overwinning voor DOS Kampen. OWIOS had uitstekende kansen en voetbalde goed, maar kon de verlossende 2e treffer niet maken. Bijna 80 minuten was OWIOS de bovenliggende partij. Tien minuten voor tijd uit de allereerste kans van de 2e helft scoorde DOS Kampen de gelijkmaker en kantelde de wedstrijd. In de laatste 5 minuten werd er nog 3 keer gescoord en stond OWIOS met lege handen.

Na een moeilijk begin heeft DOS Kampen de punten bij elkaar gesprokkeld en staat verdienstelijk op een 8e positie. De ommekeer in de competitie kwam na de wedstrijd tegen OWIOS. Mede aan de hand van de jonge topscoorder Daniël van Warven (volgend seizoen DVS’ 33) heeft DOS Kampen de weg omhoog gevonden. Vorige week had DOS Kampen een daverende verrassing in petto. Met maar liefst 3-0 werd de koploper sv DFS aan de kant gezet, waar de eerste wedstrijd nog verloren werd met maar liefst 7-1.

OWIOS kon helaas geen vervolg geven aan haar uitstekende overwinning tegen DTS Ede. Vorige week was NSC duidelijk een maatje te groot voor OWIOS. OWIOS verloor met 4-1 van NSC. Enkele weken geleden verloor DOS Kampen nog met 4-0 van NSC. Met nog 6 wedstrijden te gaan heeft OWIOS 6 punten achterstand op een plek in de na-competitie.

Een derby brengt altijd wat extra’s teweeg en OWIOS zal nog extra punten willen pakken. Daarnaast heeft OWIOS nog wat recht te zetten van de wedstrijd in Kampen! Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden.


Elburger SC ontvangt de nummer 2: ASV Dronten

Met nog zes wedstrijden te spelen nadert de voetbalcompetitie langzamerhand de ontknoping.

In de 2e klasse G zie we dat het Kamper KHC, met een voorsprong van vijf punten op nummer twee, ASV Dronten, momenteel de beste papieren heeft voor de zo fel begeerde titel. De vooraf gedoodverfde kampioenskandidaat Veensche Boys staat op de derde plaats.

De formatie uit het naburige Dronten is a.s. zaterdag te gast op het Burgem. Bode Sportpark in de wedstrijd tegen Elburger Sportclub.

De stroeve competitiestart zou de ploeg van trainer Jan Vlap in deze beslissende fase wel eens op kunnen breken.
In de eerste acht wedstrijden werden n.l. alle punten (10) behaald op vreemde bodem. Na de laatste thuisnederlaag (2-4) tegen Elburger Sportclub op 2 nov. j.l. kwam de ommekeer en werd er daarna, afgezien van het verlies (2-0) tegen Veensche Boys, niet meer verloren. Deze goede reeks werd en-passant beloond met de tweede periodetitel.
Bij de uitslagen zien we enkele zeer ruime overwinningen die de dubbele cijfers benaderen. Het is dan ook niet vreemd dat ASV Dronten met maar liefst 61 gescoorde treffers de meest productieve ploeg in deze klasse is.

In Elburg wil men van kampioenskansen niets weten, maar de blauw-witten schurkten tot voor enkele weken nog wel tegen de bovenste plaats aan. Na de twee recente nederlagen staat de ploeg inmiddels op een gedeelde vierde plaats.

De kansen op een eventuele (vervangende) periodetitel zijn echter nog altijd niet verkeken, maar dan zal in de resterende wedstrijden de strijd met volle overtuiging moeten worden aangegaan.

Het zal er in Elburg ongetwijfeld spannend  aan toe gaan in dit duel tussen de twee rivalen dat om 14.30 uur begint; Niels Goutier uit Arnhem is daarbij de leidsman.
 

VSCO’61 uit tegen Hulshorst

Zaterdag gaat VSCO’61 op bezoek bij Hulshorst. Op sportpark De Eendracht treft VSCO’61 dan de plaatselijke trots. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H.J. Nooteboom.

De competitie nadert zijn ontknoping met nog zes wedstrijden te gaan. Hulshorst strijdt tegen degradatie en staat momenteel met negentien punten op een ‘veilige’ tiende plek. De voorsprong op drie achtervolgers bedraagt slechts maximaal drie punten en zij hebben ook nog een of twee wedstrijden in te halen. Zaak voor Hulshorst om in de slotfase nog de nodige punten bij elkaar te spelen. Afgelopen zaterdag werden goede zaken gedaan door in de uitwedstrijd met 1-2 te winnen van directe concurrent SP Teuge. Door deze overwinning steeg de ploeg drie plekken.

VSCO’61 richt zich volledig op de derde periode. Door de 4-2 overwinning op Hoevelaken afgelopen zaterdag  is de spanning volop terug aan de kop van de competitie. De achterstand op de koplopers lijkt met zes punten echter te groot om hierin nog een rol van betekenis te spelen. Belangrijk is dat VSCO’61 in de laatste zes weken een goede reeks neerzet en een vervolg geeft aan de goede prestaties van afgelopen weken. Met 34 punten staat VSCO’61 momenteel op de vijfde plek.

Voor beide teams is het van belang om de drie punten aan haar totaal toe te voegen. Beide teams kwamen elkaar dit seizoen voor het eerst tegen. Eerst in een bekerduel in Hulshorst die in een 3-3 stand eindigde. In de competitie wist VSCO’61 thuis ook niet verder te komen dan een gelijkspel. Op sportpark De Heughte werd het 1-1. Een lastige en niet te onderschatten tegenstander voor VSCO’61 die hopelijk de komende wedstrijd wel winnend weet af te sluiten.

 
DSV’61 neemt het op in en tegen Oene

DSV’61 is in de stand wel afgehaakt bij de bovenste drie, maar de keurige vierde plaats geeft aan dat de Doornspijkers aan een goed seizoen bezig zijn.
De laatste 4 wedstrijden zijn ze nu ongeslagen met o.a. een gelijkspel (3-3) tegen koploper Hoevelaken en vorige week natuurlijk de volle winst in de derby tegen sv ’t Harde, de punten bleven in Doornspijk na de 2-1 overwinning.

Voor Oene is het een heel ander verhaal, zij staan op de 11e plaats en moeten na de nederlaag vorige week tegen hekkensluiter SEH (4-1) angstig naar onderen kijken. Oene leek aan een goede serie bezig te zijn met overwinningen op Hulshorst en sv ’t Harde maar de  nederlaag tegen SEH zal hard aan gekomen zijn.

De maar liefst 51 tegentreffers (2,7 gemiddeld per wedstrijd) dit seizoen geven wel aan waar het grootste probleem zit bij de rood-witten. Met 31 gemaakte treffers zijn ze dan wel weer productief voor een ploeg in degradatienood.

De vorige ontmoeting tussen beide teams onderstrepen deze cijfers nog eens duidelijk, op 2 november vorig jaar eindigde deze confrontatie namelijk in een 5-3 overwinning voor DSV’61.

Hopen dat er morgen op sportpark “De Hoge Kamp” opnieuw zoveel spektakel te zien zal zijn als beide teams het om 14.30 uur tegen elkaar opnemen. Scheidsrechter M.J.A. Niels zal deze wedstrijd in goede banen proberen te leiden.

 
Voorbeschouwing sv ’t Harde – SP Teuge

Zaterdag speelt ’t Harde de thuiswedstrijd tegen SP Teuge. Met één punt uit de laatste vier wedstrijden snakken de Hardenezen naar een overwinning.

Afgelopen zaterdag verloor ’t Harde opnieuw, ditmaal tegen buurman DSV ’61. En ook deze keer was de tegenstander een stuk efficiënter dan de groenwitten. Een repeterend verhaal, waarin ’t Harde zichzelf te vaak tekortdoet. Resultaat is een plek in de grauwe middenmoot. Wat rest is de opdracht om het seizoen eervol af te sluiten om niet op een voor ’t Harde onwaardige plek te eindigen.

Teuge heeft het als promovendus eveneens moeilijk en staat op een twaalfde plek met zestien punten. Na de winterstop wist men nog niet te winnen. Ook de Teugenaren snakken dus naar een overwinning in de strijd tegen degradatie.

In de thuiswedstrijd tegen ’t Harde boekte Teuge één van haar drie overwinningen door een 3-2 zege. De Hardenezen kennen de kracht van Teuge, maar men zal hier een beter antwoord op moeten hebben dan in de heenwedstrijd.
De wedstrijd op sportpark Schenk begint om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van Eck.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten