zondag 9 maart 2014

Eenvoudige winst voor VSCO’61 op Elspeet

De op voorhand lastig ingeschatte uitwedstrijd tegen Elspeet wordt uiteindelijk een vrij eenvoudige overwinning voor VSCO’61. Met de rust is de stand al 0-4 waardoor de wedstrijd gespeeld is. De eindstand wordt uiteindelijk bepaald op 1-5.

Ondanks dat VSCO’61 van meet af aan een groot veldoverwicht heeft en de betere ploeg is, duurt het tot de 27e minuut voordat de eerste kans ontstaat. Mooi voor VSCO’61 dat deze ook direct raak is. Een goede actie van Bert van ’t Hof op links brengt de bal bij Gert Schreurs die de 0-1 aantekent.
Twee minuten later wordt een zuivere handsbal van Elspeet niet bestraft, maar even later is het wel raak. Uit een hoekschop geeft Bert van ’t Hof de bal voor en Rinse van der Velde kopt de 0-2 binnen.

In de slotfase van de eerste helft loopt VSCO’61 uit naar een 0-4 voorsprong. Uit een voorzet van Gerwin de Leeuw kan Rinse van der Velde eenvoudig de 0-3 binnenschuiven nadat doelman Herald Hop de voorzet loslaat. Een minuut later wordt het mooiste doelpunt van de middag gemaakt. Martijn Pluim geeft prachtig voor op de inkomende Bert van ’t Hof die de russtand op 0-4 bepaalt.

De tweede helft neemt VSCO’61 wat gas terug, maar krijgt wel twee goede kansen. Rinse van der Velde ziet zijn kopbal door een verdediger van Elspeet van de lijn gekeerd en de lob van Remco van ‘t Hul is net tekort om doelman Hop te verrassen. Toch weet VSCO’61 de voorsprong in de 73e minuut te vergroten. Een hoekschop van Remco van ’t Hul wordt snoeihard binnengekopt door Rinse van der Velde die daarmee zijn 20e treffer van het seizoen maakt. In de slotfase redt Robin Smink de spreekwoordelijke eer door een goedvallende bal binnen te schieten (1-5).

Een mooie overwinning voor VSCO’61 dat als het mee wil blijven doen om de derde periodetitel volgende week thuis moet winnen van koploper Hoevelaken.