zondag 16 maart 2014

DSV'61 de sterkste in de gemeentelijke derby tegen sv 't Harde

Voor de tweede maal in deze competitie heeft DSV de volle winst behaald tegen ’t Harde.

Na een meer spannende dan mooie wedstrijd stond er een 2 – 1 overwinning op het scorebord voor de Doornspijkers.

In de eerste 45 minuten leverden een reeks DSV-corners geen treffers op. In de 12e en 27e minuut moest doelman Grootkarzijn van ’t Harde wel zeer goed optreden om een achterstand te voorkomen, maar dat waren acties van zijn ploeggenoten, die moeilijk terug speelden…

In de 25e minuut had doelman Dekker rood kunnen krijgen, toen hij een bal buiten de 16 met de hand beroerde, Pekaar trok hem echter niet. Pas op slag van rust viel de eerste treffer. Alfred Hofmeijer maakte zich na een vrije trap van Jan van Norel slim los van zijn tegenstander en kopte raak: 1 – 0.

Tot de 54e minuut, toen Johan Westerink zijn schot uit de bovenhoek getikt zag, was DSV aanvallender, maar daarna trok ’t Harde het initiatief wat naar zich toe. Dit resulteerde in de 65e minuut in de gelijkmaker van Melvin Boender, mede omdat er zwak verdedigd werd voorafgaande aan de assist.

In de 75e viel naar later bleek de winnende treffer. Gerrit Hoekert werd prima aangespeeld en omspeelde op snelheid de verdediger en de keeper en zette DSV op voorsprong.
Bijna ging het nog mis: in de 75e minuut werd de lat boven doelman Laurens Dekker geraakt, en in de 85e minuut was het Dinand Dekker die een (bijna) niet te missen kans toch miste.

Volgende week spelen de oranje-hemden een uitwedstrijd in Oene, aanvang 14.30 uur.

Bron: DSV'61