zondag 9 maart 2014

Elburger SC kansloos onderuit tegen Veensche Boys

Aan een reeks van acht ongeslagen wedstrijden is voor Elburger Sportclub abrupt een einde gekomen. In de thuiswedstrijd tegen Veensche Boys uit Nijkerkerveen kwamen de blauw-witten er, afgezien van het eerste gedeelte van de eerste helft, nauwelijks aan te pas en leden een kansloze 4-0 nederlaag.

Wellicht heeft de ploeg Van Wim van ´t Westeinde, die de afgelopen wedstrijden veel punten morste, met deze overwinning de weg naar herstel hervonden. In ieder geval zijn de “blauwe helden”, voor deze gelegenheid gestoken in het zwart, samen met KHC en asv Dronten, die beiden ook hun wedstrijd wonnen, voorlopig de belangrijkste kandidaten voor de titel.
Dat zal dan zeer waarschijnlijk moeten gebeuren zonder uitblinker Jan Struijk, die komend week onder het mes (knie) gaat. Het zal sowieso één van de laatste wedstrijden zijn geweest voor de aanvaller in dienst van Veensche Boys; volgend seizoen is DOVO (Veenendaal) namelijk zijn nieuwe werkgever.

De thuisclub bood aanvankelijk goed partij zonder dat er sprake was van echte kansen. Na bijna een half uur spelen betaalde het effectieve spel van de gasten zich uit in een treffer.
Na onnodig balverlies tikte Ferdi van de Pol, na goed voorbereidend werk van Struijk, de bal achter doelman Bjarn Onderstal. Nadat nog eerst nog een doelpunt was afgekeurd verdubbelde Veensche Boys, nog voor de thee, de voorsprong; opnieuw door Van de Pol.

Een aansluitingstreffer na rust had de spanning terug kunnen brengen. Via de rechterflank zorgde de opkomende Joram Westerink wel voor enige dreiging, maar hierbij bleef het ook.

Toen Van de Pol met z’n derde treffer opnieuw succesvol was, na goede voorbereind werk van Dwight Eind, viel het doek definitief voor thuisclub.
De gasten waren heer en meester en Struijk, die niet veel later daarna met een publiekswissel vroegtijdig het veld zou verlaten, nam hoogst persoonlijk nummer vier voor zijn rekening.