vrijdag 7 maart 2014

Huldiging kampioenen 2013 gemeente Elburg

Vrijdag 7 maart zijn in ’t Huiken de kampioenen van Elburg feestelijk gehuldigd. Verenigingen, teams en individuele personen zijn door wethouder Willem Krooneman (CU) in het zonnetje gezet. De Jo Huisman Trofee ging dit keer naar Simon Boer (zwemmen). Naast deze trofee was er ook een andere bijzondere prijs te vergeven, de Arie Zwijnenburg sporttalent 2013 trofee. De eerste trofee werd overhandigd aan Sanne Verwey (volleybal).


Arie Zwijnenberg sporttalent 2013
Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de sport in de gemeente Elburg en vanwege zijn jarenlange betrokkenheid bij de huldiging van de kampioenen wil de gemeente Elburg graag een jaarlijks uit te reiken prijs naar Arie Zwijnenburg vernoemen, de ‘Arie Zwijnenburg sporttalent 2013’. Deze wordt uitgereikt aan een talentvolle individuele sporter/sportster.

De prijs is een aanmoediging voor jong talent om zich verder te ontwikkelen en in te zetten voor hun sport. Dit past ook bij wat dhr. Zwijnenburg altijd uitstraalde: plezier in sporten en oog voor jongeren en talent. De trofee werd vrijdagavond voor de eerste keer uitgereikt aan Sanne Verwey (volleybal). Ondanks haar leeftijd (14 jaar) speelt ze af en toe al mee met de dames 1 van EVV. Naast de trainingen bij EVV kwamen er ook regiotrainingen bij. Sinds dit najaar heeft Sanne zich geselecteerd voor de trainingen bij het Regionaal Talenten Centrum. Dat maakt dat Sanne op dit moment bijna 12 uur per week traint. Genoeg reden om dit talent te belonen met de Arie Zwijnenberg sporttalent 2013 trofee.

Jo Huisman Trofee
Simon Boer heeft ondanks zijn handicap zwemmen als grootste passie. In zijn jeugd viel het zwemtalent dat hij had meteen op. Via de Peperbus, een vereniging die minder valide sporters begeleid, kwam hij in het zwemwereldje terecht. Door zijn handicap heeft hij meerdere operaties moeten ondergaan. Ondanks dit is Simon gaan trainen in Amersfoort en Zeist. Samen met zijn moeder heeft hij heel wat ritjes gemaakt naar deze trainingen. En niet zonder verdienste. In 2013 behaalde hij een 2e plek op het WK Paralympics in Montreal. Simon zwom daar de schoolslag in een nieuw Europees record!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten