maandag 31 maart 2014

KV Elburg niet opgewassen tegen NKC

Onder prima weersomstandigheden speelde KV Elburg zaterdag de uitwedstrijd tegen NKC. Was er nog winst in de thuiswedstrijd, nu moest Elburg haar meerdere erkennen in NKC en verloor verdiend.

Elburg kon niet compleet aantreden in Nijverdal en daarom was er voor het eerst een basisplaats voor Reinier ten Have. Hij speelde een verdienstelijke wedstrijd en dat kon feitelijk van de hele ploeg worden gezegd. Elburg speelde niet slecht maar ook niet goed genoeg om NKC van de winst af te houden. Tot de rust bleef Elburg nog goed in het spoort van NKC (8-6 achterstand).

Na rust was het spel niet minder maar NKC zette een tandje bij en scoorde er lustig op los. Elburg kon daar in de tweede helft maar 5 doelpunten tegenover stellen. Los van het (niet) maken van doelpunten was het geen slechte wedstrijd volgens Jan de Haard. Geflatteerd is teveel gezegd maar gezien de eindstand van 19-11 lijkt het er op dat Elburg is weggespeeld, maar dat was zeker niet het geval.

Door dit verlies blijft Elburg samen met Regio en NKC bivakkeren in de onderste regionen van de 1e klas D.

De doelpunten kwamen van:
Jordi Immeker 3; Etienne uit de Fles 2; Nynke de Haan 2; Jeffrey van Oene 2; Ragnild Steert 1; Berthine Bruinink 1.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 12 april, de thuiswedstrijd tegen Dindoa Ermelo, aanvang 15.30 uur op het Burg. Bode sportpark.