zondag 9 maart 2014

DSV'61 pakt de volle buit in Hulshorst

Met de 0–1 overwinning op Hulshorst heeft DSV een eind gemaakt aan een reeks nederlagen en gelijke spelen. Door een doelpunt van Alfred Hofmeijer in de 58e minuut. Een gelijkspel had weliswaar de verhoudingen beter weergegeven, maar na afloop waren de drie punten voor de Doornspijkers.

Een cruciaal moment in de eerste helft was waarschijnlijk het niet geven van een penalty aan Hulshorst, toen volgens velen Jeffrey Schreurs ten koste van een overtreding binnen de 16 werd gestopt. Scheidsrechter Van Munster wees echter alle protesten van de hand.
In deze eerste helft lag het tempo van DSV te laag en slaagden ze er niet in om Hulshorst onder druk te zetten. Vlak voor rust voorkwam doelman Dekker zelfs met een uitstekende redding een achterstand voor zijn ploeg.

Na de thee een wat beter spelend DSV, dat voor de geschorste Juffer en Bakker in Nick Fransman en Ron van de Berg prima vervangers had. Of de treffer van Hofmeijer in de 58e al dan niet buitenspel was, besliste alleen de man met de fluit: hij keurde de treffer resoluut goed.

Dit bleek na maar liefst een blessuretijd van 8 minuten de winnende treffer te zijn, door deze overwinning is DSV op plaats vier terecht gekomen. Volgende week op sportpark De Haere een derby: buurman ’t Harde komt revanche halen voor de 1–3 nederlaag destijds op sportpark Schenk. Deze derby begint om half drie.