zondag 9 maart 2014

Belangrijke zeges voor EVV in de strijd tegen degradatie

In de strijd tegen degradatie boekten zowel de dames als de heren van EVV zaterdag belangrijke overwinningen.
Beide teams wonnen hun wedstrijd in sporthal 't Huiken, hierdoor zijn de kansen op lijfsbehoud voor beiden fors gestegen.

De vrouwenploeg van trainer Kay Bosscha, zelf elfde op de ranglijst, ontving nummer twaalf Heyendaal uit Nijmegen. De bezoekers pakten de eerste set met 18-25, maar daarna was het EVV dat de klok sloeg. Met enthousiast spel en klinkende cijfers werden de Nijmeegse studenten van het veld gespeeld: 25-16, 25-21 en 25-14.
Daarmee komen de Elburgse volleybalsters op gelijke hoogte met nummer tien Devolco, waarmee volgende week de degens worden gekruist.

De mannenploeg van EVV stuntte in het thuisduel tegen nummer drie Vrivo. Na de slappe vertoning tegen VoCASA speelde EVV nu met het mes tussen de tanden. Voordat de Vriezenveners wisten wat hen overkwam was de eerste set al voor EVV (25-20).
In het tweede bedrijf leken de Tukkers orde op zaken te stellen (17-25), maar de vechtlust van de thuisploeg gaf in de derde en vierde set de doorslag (25-22, 25-18).
Door de zege stijgt EVV met stip van de elfde naar een veilige negende plek.