zondag 23 maart 2014

KV Elburg doet goede zaken


KV Elburg heeft bij de hervatting van de veldcompetitie goede zaken gedaan. Elburg won het sleutelduel tegen Regio uit Vaassen en kan weer wat ruimer ademhalen.

Drie teams in de 1e klas D zullen onderling uitmaken wie zich kan handhaven of zal degraderen naar de 2e klas. NKC Nijverdal stond op de laatste plaats en blijft daar staan door het verlies zaterdag tegen Rheko.
Elburg won van de andere concurrent Regio uit Vaassen en kan nu weer wat naar boven kijken.

Gemakkelijk ging dat echter niet. Jan de Haard had het team op twee plaatsen moeten aanpassen wegens afwezigheid van Berthine Bruinink en Benjamin Tijdeman. Hiermee leverde het team vooral veel reboundkracht in.
Voor de jonge Elise Bosch was er voor het eerst een basisplaats in Elburg 1 en dat deed ze zeer verdienstelijk.

Op een winderig Burg. Bode sportpark waren de doelpunten aanvankelijk duur.
Elburg kende het belang van de wedstrijd maar moest toch toestaan dat Regio in de eerste helft de bovenliggende partij was. Via 2-2 nam Regio een 3-5 voorsprong en Elburg moest echt alle zeilen bijzetten om in de buurt van de tegenstander te blijven. De ruststand was ook in Vaassens voordeel: 6-7.

Na rust speelde Elburg een stuk beter en scoorde ook gemakkelijk. Nu was het Regio die in de achtervolging moest. Na rust bouwde Elburg de achterstand om in een 10-8 voorsprong. Op 11-11 kwam Regio nog één keer langszij maar slotfase was weer voor Elburg. Op 14-12 blies de scheidsrechter voor het einde en kon Elburg twee belangrijke winstpunten bijschrijven.

De doelpunten kwamen van:
Jordi Immeker 6; Jeffrey van Oene 5; Etienne uit de Fles 1; Hetty van den Berg 1; Ragnild Steert 1.

Volgende week zaterdag 29 maart speelt Elburg de uitwedstrijd tegen NKC te Nijverdal, aanvang 15.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten