zondag 23 maart 2014

OWIOS haakt weer aan na zege op DOS Kampen

OWIOS heeft goede zaken gedaan door te winnen van Dos Kampen. Op sportpark Bovenmolen werd het 1-0 voor de Groenen. Hierdoor heeft OWIOS weer aansluiting gevonden met Sparta Enschede en Blauw Geel’55.

De eerste helft was van beide kanten niet goed. Beide ploegen konden de bal niet in de ploeg houden. Het was het eerste kwartier doelman Matthijs Kuiper die met enkele goede reddingen een doelpunt van Dos Kampen voorkwam.
In de 26e minuut wat het eerste wapenfeit van OWIOS te noteren. Het was William van den Hul die werd weggestuurd door Bennie Veldhoen. De bal belande echter snoeihard op de handen van Dos doelman de Vries.

De 2e helft was een stuk leuker voor de toeschouwers. In de 51e minuut ging Wellenberg door op recht en kwam het strafschopgebied binnen hij schoof de bal net naast in de lange hoek. In de 65e kwam Arjan Boon in de ploeg voor Peter Veldkamp. In de 68e minuut ging Patrick Mensink goed door op de rechterkant en gaf een bekeken steekbal op William van den Hul. Van den Hul ging alleen op de keeper af en schoot de bal in de verre hoek net naast.

In de 70e minuut kon er dan eindelijk gejuicht worden op Sportpark Bovenmolen. Een voorzet van rechtsback Ben Snoek kwam hoog voor de goal. De keeper kon in duel met Bennie Veldhoen de bal net weg stompen. Het was William van den Hul die scherp stond en de bal ineens uit de lucht nam en in de kruising schoot.

OWIOS had een minuut later zomaar op 2-0 kunnen komen, maar het schot van Patrick Mensink belandde in de handen van de keeper. Ook schoot Hendri Nagelhout in de 73e minuut een vrije trap net over. In de 81e minuut kwam Henk Scheffel nog in de ploeg voor de moegestreden Patrick Mensink. OWIOS kwam daarna niet meer in gevaar.

OWIOS sleepte de overwinning op karakter uit het vuur. Volgende week is OWIOS vrij en over twee weken wacht de kraker tegen Sparta Enschede in Enschede.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Snoek, Nagelhout, Spronk, Veldkamp (65. Boon), van Olst, Mensink (81 Scheffel), van ’t Hul, van den Hul, Veldhoen, Cornell Balk