vrijdag 7 maart 2014

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 8 maart


Na een week zonder competitievoetbal is het hoog tijd dat de bal weer gaat rollen komende zaterdag. De weersverwachting is uitstekend dus daar zal het niet aan liggen.

In de 1e klasse neemt OWIOS het thuis op tegen DTS uit Ede. De Elburger SC krijgt de Veensche Boys op bezoek in de 2e klasse en in de 3e klasse staan Elspeet-VSCO’61, sv ’t Harde-Oene en Hulshorst-DSV’61 op de rol.

Alles uiteraard te volgen via LOEsport.nl, zoals elke zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur op LOE FM.

Voorbeschouwing OWIOS - DTS Ede

Zaterdag speelt OWIOS thuis tegen DTS Ede uit Ede om 14.30 uur. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer P.H.G. van Koolwijk.

DTS Ede heeft de draad van voor de winterstop nog niet kunnen oppakken. Uit de laatste 5 wedstrijden haalde DTS Ede 4 punten. Er werd gewonnen van Sparta E. en gelijkgespeeld tegen DOS ’37. In de laatste competitiewedstrijd werd er verloren van de ongenaakbare koploper sv DFS met 4-2. Na 4-0 vond DFS het welletjes en kon DTS Ede nog wat terug doen.

Door de resultaten van na de winterstop vindt DTS Ede zichzelf terug in het rechterrijtje op een ‘veilige’ 10e positie.

De heenwedstrijd eindigde in een 2-0 nederlaag voor OWIOS. In de 45e min. schoot Cornell Balk op de paal en in de tegenstoot lag de bal op de stip bij OWIOS. In de 1e min. na rust ontving OWIOS ook een strafschop, maar deze werd gemist. In het laatste kwart van de wedstrijd waren de kansen voor DTS Ede en vlak voor tijd tekende Rence van der Wal voor zijn tweede: 2-0.

In de laatste competitiewedstrijden heeft OWIOS het geluk zeker niet aan haar kant gehad. De laatste twee wedstrijden werden de winnende treffers gescoord in de 93e minuut en stond OWIOS toch weer met lege handen.

Van Nunspeet werd uit verloren met 2-1 en thuis werd er verloren met 2-3 van FC Zutphen. OWIOS moet de momenten pakken dit seizoen om zichzelf te belonen. De wedstrijd tegen DTS Ede kan een mooie aangelegenheid zijn.
DTS Ede heeft de vorm van voor de winterstop nog niet te pakken. Met het collectief en hopelijk eindelijk net dat kleine beetje geluk moet zich dat een keer gaan uitbetalen voor OWIOS. DTS Ede zal echter haar negatieve reeks willen ombuigen en om te beginnen tegen OWIOS.

Het beloofd dus een interessante wedstrijd te worden tussen ploegen die alle twee een overwinning goed kunnen gebruiken.


Elburger SC ontvangt titelkandidaat Veensche Boys

Na een praktisch voetballoos weekend, wordt aanstaande zaterdag de draad weer opgepakt en staat de negentiende competitieronde op het programma.
In de 2e klasse G gaat in voetbalminnend Elburg de belangstelling uit naar het treffen tussen Elburger Sportclub en Veensche Boys (Nijkerkerveen) op het Burgem. Bode Sportpark.

Beide ploegen nemen met evenveel punten (32) een gedeelde derde en vierde plaats op de ranglijst in. Qua overwinningen, nederlagen en gelijke spelen lopen de resultaten van de twee opponenten exact parallel; alleen het doelsaldo is duidelijk in het voordeel van Veensche Boys.

Het ambitieuze Veensche Boys werd vanaf het begin van dit seizoen direct al betiteld als de belangrijkste kampioenskandidaat. Aanvankelijk maakte de ploeg van trainer John van ´t Westeinde die verwachtingen ook waar en de eerste periode-titel werd een vrij gemakkelijke prooi.
Nog voor de winterstop kwam er echter zand in de raderen van de blauw-witte motor. De laatste zeven wedstrijden verloor de ploeg regelmatig te veel punten waardoor, naast de voormalige koploper, inmiddels ook de huidige lijstaanvoerder KHC en ASV Dronten zich hebben aangediend als belangrijkste kandidaten in de strijd om het kampioenschap.

Ondanks het feit dat de blauw-witte thuisclub aan een uitstekend seizoen bezig is en dus de derde en vierde plaats deelt met Veensche Boys, wil men in Elburg het laatste woord van de vorige alinea liever niet uitspreken. De Elburgers, die al sinds 18 november ongeslagen zijn, mogen echter nog wel de hoop koesteren op een (vervangende) periode-titel.

De wedstrijd in Elburg, die we met spanning tegemoet zien, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer A. Th.de Witte uit Ermelo.


VSCO’61 uit naar Elspeet

Zaterdag speelt VSCO’61 uit tegen Elspeet. De wedstrijd op sportpark Op de Heide begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G.W. Jansen uit Apeldoorn.

Elspeet is de koning van de gelijke spelen. Maar liefst tien keer werd in de competitie gelijk gespeeld, vijf keer verloren en twee keer gewonnen. Daarbij opgeteld een doelsaldo van 18 voor en 22 tegen en dan weet je op voorhand dat het een moeilijk te kloppen ploeg is. Een ploeg die in de regel niet vaak scoort, maar ook weinig weg geeft. 
Verwacht mag worden dat VSCO’61 tegen een zeer defensief en goed georganiseerd team komt te spelen. De laatste wedstrijd in de competitie uit tegen SP Teuge eindigde in een 2-2 gelijkspel. Elspeet staat met 16 punten 17 duels op de tiende plek.

VSCO’61 speelde haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen Zeewolde eveneens gelijk. In een wedstrijd waarin VSCO’61 meer verdiende kwam het niet verder dan 1-1 tegen de huidige nummer twee van de competitie. VSCO’61 bezet de zesde plek met 28 punten ui 18 wedstrijden. VSCO’61 zal zich volledig richten op de derde periodetitel. In de laatste acht wedstrijden van de competitie zal zodoende geprobeerd worden om de nacompetitie te halen.

Thuis wist VSCO’61 de wedstrijd tegen Elspeet nipt met 1-0 te winnen door een doelpunt van topscorer Rinse van der Velde. Zoals gezegd zal het een lastige wedstrijd worden en het is te hopen dat VSCO’61 met de volle buit naar huis kan. Pikant detail in deze wedstrijd is dat de huidige assistent-trainer bij VSCO’61, Aart Krooneman, volgend seizoen de hoofdtrainer wordt van Elspeet.


Voorbeschouwing sv 't Harde - Oene

Na een week onderbreking hervat ’t Harde zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Oene.

Oene bezet de voorlaatste plek met veertien punten uit zeventien wedstrijden. De verschillen zijn echter klein onderin, dus men heeft nog volop kans om uit de gevarenzone te geraken. Twee weken geleden gaf Oene daarvoor een goede aanzet door concurrent Hulshorst met 4-0 te verslaan.

Met 25 punten staat ’t Harde nog steeds in de middenmoot, terwijl er toch volop kansen waren om bij de subtop aan de sluiten. Maar de goede start na de winterstop kreeg juist tegen de lager geklasseerde ploegen Hulshorst en SEH geen vervolg. Een teleurstelling die de komende weken weer weggespeeld moet zien te worden.

Met de uitwedstrijd tegen Oene (1-4) nog in het achterhoofd, is er voor de groenwitten genoeg reden om met vertrouwen uit te kijken naar de wedstrijd van zaterdag. 
Het duel op sportpark Schenk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Nooteboom.


DSV’61 op bezoek in Hulshorst

Beide teams zullen nog wel last hebben van een kater na de vorige speelronde, inmiddels twee weken geleden. Waar de Doornspijkers vooraf wel getekend zouden hebben voor één punt in het duel met koploper Hoevelaken was dit achteraf gezien vooral het verlies van twee punten.
In een spectaculair duel eindigde het uiteindelijk in 3-3 en hiermee voelde vooral DSV’61 zich tekort gedaan.

Voor Hulshorst was het een dramatisch weekend, er werd met maar liefst 4-0 verloren van directe concurrent Oene. Hierdoor zijn de verschillen onderin kleiner geworden en beloofd het een spannende strijd om lijfsbehoud te gaan worden.

Hulshorst heeft de punten dan ook hard nodig en zal er alles aan doen om de 3 punten op sportpark “De Eendracht” te houden. Voor DSV’61 lijkt het seizoen in de subtop te gaan eindigen, op dit moment staan ze boven VSCO’61 en sv ’t Harde, dus de beste van de regio worden en blijven in deze 3e klasse B is sowieso een doel.

Op 12 oktober vorig jaar won DSV’61 met 2-1 van Hulshorst, dus ook revanche zal voor de thuisploeg een extra motivatie zijn.

De wedstrijd in Hulshorst begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. van Munster.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten