zondag 9 maart 2014

KV Elburg wint en blijft 1e klasser (+ kampioenschap voor 2 jeugdteams)

KV Elburg heeft zich door winst op directe concurrent Noordenveld gehandhaafd in de 1e klas. In een wedstrijd die bol stond van de spanning won Elburg verdiend met 19-16.

De belangen waren groot, zaterdagavond in sporthal ’t Huiken. Beide teams hadden de punten hard nodig om uiteindelijk verzekerd te zijn van de 6e plek op de ranglijst. Die plek betekende rechtstreekse handhaving. De verliezer was veroordeeld tot het spelen van een beslissingswedstrijd om een plek in de 1e klas veilig te stellen.

Elburg had de uitwedstrijd tegen Noordenveld destijds winnend afgesloten. Het team van Jan de Haard was ook nu weer van plan om de punten te pakken en zo de zaalcompetitie goed af te sluiten.
Het was volle bak in ’t Huiken. Ondanks het late tijdstip (aanvang 20.45 uur) hadden heel veel toeschouwers de moeite genomen om de thuisploeg aan te moedigen.

Elburg liet vanaf het eerste fluitsignaal zien wat de bedoeling was. Het team werkte van begin tot eind erg hard en ging vol voor de winst. Elburg had de hele wedstrijd het initiatief en stond steeds aan de goede kant van de score. Op 5-3 halverwege de eerste helft was er een klein gaatje geslagen.
Die voorsprong van twee tot vier doelpunten bleef de hele wedstrijd bestaan. Noordenveld probeerde aan de klampen en wisselde in de tweede helft drie spelers maar ook dat gaf geen verandering in het spelbeeld.

Elburg speelde de laatste minuten van de wedstrijd, bij een 19-14 voorsprong, rustig uit. Noordenveld scoorde in de laatste minuten nog twee keer maar dat was alleen goed voor de statistieken.

De ontlading kwam na de wedstrijd en het team bedankte de toeschouwers voor de steun het afgelopen zaalseizoen.

De doelpunten kwamen van:
Jordi Immeker 6; Jeffrey van Oene 5; Benjamin Tijdeman 5; Etienne uit de Fles 2; Nynke de Haan 1.

Elburg gaat zich de komende twee weken voorbereiden op de tweede helft van de veldcompetitie. Zaterdagmiddag 15 maart wordt in Elburg geoefend tegen Oranje Zwart Zwolle.

Elburg E1 kampioen!

De korfballertjes van KV Elburg E1 behaalden afgelopen zaterdag het kampioenschap. Het team, onder leiding van Ragnild Steert en Han Vierhout, verloren slechts één maal in dit zaalseizoen.
E1 werd tijden de wedstrijd van Elburg 1, zaterdagavond in sporthal ’t Huiken, gehuldigd door Jan Westland, voorzitter van de jeugdcommissie. Iedereen kreeg een mooie medaille omgehangen.

Het team bestaat uit:
Marieke Zoet, Sascha Bijsterbosch, Dian Buurkes, Fleur Steert, Rosalie van Helderen, Esmeé Vierhout, Meike van ’t Goor, Stan Smit, Twan Westland, Matthijs van Tongeren en Victor van Riesen.

Namens KV Elburg van harte gefeliciteerd.

Elburg D2 kampioen!

De korfballertjes van KV Elburg D2 behaalden afgelopen zaterdag het kampioenschap. Het team, onder leiding van Rico Smit en Johan van Dorp, speelden slechts één keer gelijk dit zaalseizoen.
D2 werd tijden de wedstrijd van Elburg 1, zaterdagavond in sporthal ’t Huiken, gehuldigd door Jan Westland, voorzitter van de jeugdcommissie. Iedereen kreeg een mooie medaille omgehangen.

Dana Bakker, Zoé Smit, Emily van der Linde, Roos Lipke, Iris Miedema, Mandy Hendrickx, Sandra van der Heide, Niek Huigen, Yoran van Dorp, Nathan Meijs en Diesmer van der Kroon.

Op de foto ontbreken Yoran van Dorp en Johan van Dorp.