zondag 16 maart 2014

VSCO’61 revancheert zich op Hoevelaken

Koploper Hoevelaken moet buigen voor de dadendrang van VSCO’61. De thuisploeg weet met 4-2 te winnen en revancheert zich daarmee op de uitnederlaag.

Met de 4-2 mag Hoevelaken zich uiteindelijk nog het meest gelukkig prijzen, want de score had zo maar hoger uit kunnen vallen.

Aan het begin van de wedstrijd lijkt het erop dat VSCO’61 een moeilijke middag tegemoet gaat tegen de koploper. Hoevelaken zet vroeg druk en geeft VSCO’61 niet de kans om van achteruit op te bouwen.
Lang duurt deze dadendrang niet, want na de eerste treffer is het gedaan met Hoevelaken. In de 15e minuut gaat Bert van ’t Hof goed door op rechts, passeert zijn tegenstander en vanaf de achterlijn geeft hij Rinse van der Velde de gelegenheid om de 1-0 binnen te schuiven.

Hierna laat Martijn Pluim enkele goede kansen liggen om Hoevelaken definitief op de knieën te krijgen. In de 28e minuut is het dan wel opnieuw raak. Opnieuw staat Bert van ’t Hof aan de basis en ditmaal knikt Rinse van der Velde zijn tweede treffer binnen.
Op slag van rust krijgt Martijn Pluim opnieuw een goede kans, maar in plaats van zelf af te ronden probeert hij voor te geven wat echter zijn doel niet bereikt.

In het beging van de tweede helft krijgt VSCO’61 enkele goede schietkansen via Gert Schreurs en Bert van ’t Hof, maar de pogingen missen doel. In de 55e minuut valt plotseling de 2-1. Ruud Kassenaar schiet vanaf rand zestien verwoestend hard via de onderkant lat de bal binnen.
Een minuut later schiet Gert Schreurs echter de hoop van de Hoevelakers aan flarden door van afstand de 3-1 binnen te schieten.

In de 62e minuut weet Gerwin de Leeuw een mooie steekpass van Rinse van der Velde onder doelman Sjoerd Kloppenburg binnen te schuiven wat de 4-1 betekent. Gert Schreurs lijkt hierna opnieuw te scoren, maar voert zijn actie te ver door en Bert van ’t Hof ziet zijn kopbal van de doellijn gekeerd. Een prachtige lob van Martijn Pluim weet doelman Kloppenburg nog net met de vingers te beroeren zodat de bal overgaat.

In de slotfase van de wedstrijd scoort Ruud Kassenaar met een afstandsschot nog wel de 4-2, maar de wedstrijd is gespeeld en VSCO’61 doet goede zaken in de stand om de derde periodetitel.

VSCO’61 speelde een goede wedstrijd en als het team van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis dit de komende wedstrijden weet vast te houden, kan er nog een mooi slot gebreid worden aan het seizoen.