maandag 31 maart 2014

2e wedstrijd om het ONK Zijspancross in Halle

Afgelopen zondag stond de 2e wedstrijd op het programma voor het ONK zijspancross. Ditmaal was het Circuit “de Kappenbulten” in Halle het strijd toneel. Tijdens deze 2e wedstrijd in de serie van 6 kwamen de regionale combinaties weer aan de start. 
 

Schreurs – Sellis
Tijdens de eerste wedstrijd voor het ONK zijspancross moest de combinatie nog verstek laten gaan door een blessure van Rick Schreurs. In het “zomerse” Halle stonden de heren wel aan de start. Tijdens de training en kwalificatie in de ochtend bleek het ritme nog te ontbreken. Hierdoor was een 24e tijd het maximale.

In de eerste manche moesten Schreurs en Sellis genoegen nemen met een plaats in de achterhoede van het deelnemersveld. De manche kon uiteindelijk worden afgesloten met een 20ste plaats. Hiermee waren de eerste punten voor het ONK een feit.

De tweede manches was bijna een kopie van de eerste voor Schreurs – Sellis. Wederom waren ze veroordeeld tot een gevecht in de achterhoede.
Ditmaal brak het gebrek aan ritme en de nodige trainingsmeters het duo op. Met name van een blessure terugkomende Schreurs had duidelijk een gebrek aan ritme. Halverwege de wedstrijd moesten ze daarom ook vroegtijdig opgeven.Van Werven – Beunk

Dat het team duidelijk een stap vooruit heeft gemaakt was de afgelopen weken al duidelijk geworden. Ook in Halle tijdens de kwalificatie was het van Werven – Beunk die een mooie 4e tijd wist te noteren. In een sterk deelnemersveld met o.a. wereldkampioen Adriaenssen – v.d. Boogaart was dit wederom een prima prestatie.


1e manche
Het vertouwen voor de start van de eerste manche was duidelijk aanwezig door de 4e trainingstijd. Toen het stof in de eerste bocht was opgetrokken kwamen van Werven – Beunk als 2e te voorschijn. Onder aanvoering van de Belgische combinatie Hendrickx – Mucenieks was het van Werven – Beunk die een aantal rondes de 2e plaats wisten vast te houden. In het tweede gedeelte van de eerste manche moesten ze hun meerdere erkennen in een aantal combinaties. Hierdoor werden ze terug gezet naar een 4e plaats. In de allerlaatste ronde was een inschattingsfout fataal voor een mooie eindklassering. Uiteindelijk kwamen de rood,wit blauwe kleuren van de combinatie van Werven – Beunk als 10e over de finish. De overwinning in de eerste manche was voor Hendrickx – Mucenieks voor Bax – Stupelis.

2e manche
Waar de start in de eerste manche nog vlekkeloos verliep, ging het tijdens de start van de 2e manche volledig mis. Resultaat was een laatste plaats en de achtervolging moest ingezet worden. De Kappenbulten in Halle is een breed circuit waardoor zijspannen elkaar goed kunnen inhalen. Van Werven – Beunk lieten dit ook zien en wisten al snel een aantal combinaties achter zich te laten. Ondanks dat de gashendel door Gert van Werven flink los getrokken werd, kwamen van Werven – Beunk niet verder dan een 10e plaats.

In het dagklassement betekende dit 62 punten voor de strijd om het ONK. In de tussenstand vinden we van Werven – Beunk terug op een 7e plaats.

Meer foto's van de teams Schreurs - Sellis & van Werven - Beunk gemaakt door LOEsport.nl fotograag Albert Schreuder >>klik hier<<

De volgende wedstrijd voor het ONK Zijspancross in aanstaande zondag 6 april in St. Isidorushoeve.
Foto's: Albert Schreuder - www.sidecarcrosspictures.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten