zondag 16 maart 2014

OWIOS maatje te klein voor NSC uit Nijkerk

OWIOS heeft de overwinning van vorige week (4-0 tegen DTS uit Ede) geen passend vervolg kunnen geven.
OWIOS verloor dik verdiend met 4-1 van NSC uit Nijkerk.

Samen met sv DFS behoort NSC tot de beste ploegen van de 1e klasse D. NSC was duidelijk de beter voetballende ploeg en drukte OWIOS naar achteren.

Voetballend kwam OWIOS er niet uit en vaak werd de lange bal gehanteerd. Hier werd echter de snelle William van den Hul gemist door een blessure.
In de 20e minuut kwam NSC op voorsprong. Een voorzet vanaf links werd strak en laag voorgegeven. Spits Christiaan van de Kamp kwam snel voor zijn verdediger en tekende buitenkant voet aan voor de 1-0.
Na een half uur kwam NSC op een 2-0 voorsprong. Geheel onnodig werd Marc van de Vegte vastgehouden in de 16. Daniel Almendro Rivas liet dit buitenkansje niet voorbij gaan en tekende de 2-0 aan. In de 39e minuut speelde Marc van de Vegte zich goed vrij en vanaf 20 meter schoot hij hard de bal tegen de touwen 3-0.

Een grote nederlaag leek zich af te tekenen. Een minuut later echter kreeg OWIOS een strafschop. Een verre ingooi van Patrick Mensink werd met de hand weggeslagen door Desmond Sturing. Bennie Veldhoen verzilverde deze strafschop 3-1. Vlak voor rust scoorde OWIOS bijna de aansluitingstreffer, maar Erik van Haagen kwam een teenlengte tekort om keeper Koen Verhoef te verschalken.

In de tweede helft kon OWIOS de bakens niet verzetten. Keeper Matthijs Kuiper groeide in de wedstrijd en behoedde OWIOS verschillende keren voor een grotere achterstand.
In blessuretijd diende ook Matthijs Kuiper te capituleren en tekende Daniel Almendro Rivas na goed voorbereidend werk van Marc van de Vegte de 4-1 aan. NSC behoort tot de buitencategorie in deze klasse en was duidelijk een maatje te groot.

Volgende week dient OWIOS thuis aan te treden in de derby tegen DOS Kampen om 14.30 uur.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Snoek (65. Boon), Nagelhout, Spronk, Veldkamp, Van Olst, Van Haagen (46. Van ’t Hul), Balk, Mensink (81. Van den Hul), Scheffel, Veldhoen