maandag 10 maart 2014

Geslaagde seizoensopener voor van Werven – Beunk

Lochem – De openingswedstrijd van het seizoen 2014 stond op de kalender vermeld bij zondag 9 maart. Met een wedstrijd voor het ONK zijspancross in Lochem op het prachtige circuit Gageldijk aan het Daniel Willemsen pad. Naar weken voorbereiding en veel trainingsuren, ging de strijd om de punten voor het ONK weer van start.


Gert van Werven – Peter Beunk
Tijdens de training werd gelijk duidelijk dat de vele trainingsarbeid zijn vruchten gaat afwerpen. Met veel trainingsmeters en uren in het zand, en de twee trainingsweekend in Spanje was ook het vertrouwen duidelijk aanwezig. Met een mooie 4e trainingstijd kon het team dan ook meer dan tevreden zijn. Mede door het sterke deelnemersveld met veel buitenlandse combinaties was de vierde trainingstijd een prima uitgangspositie voor de twee manches.  

Eerste manche
De start van de eerste manche verliep met pech. Door een aanvaring met een andere combinatie kwam het zijspan scheef en werd het volgeraakt door een andere combinatie. Nadat de hele groep het bos was ingestoven konden van Werven - Beunk op achterstand ook aan de eerste ronde beginnen. Bij terugkomst uit het bos werd door de wedstrijdleider besloten om een herstart te laten plaatsvinden, vanwege een andere crash van team van Daele-Smeuninckx op de baan.

De herstart gaf voor team van Werven-Beunk nieuwe kansen en deze werden volledig benut door een vijfde positie bij de eerste doorkomst. Na een aantallen wisselingen met de vijfde-zesde-zevende man, werd uiteindelijk een vijfde plaats genoteerd.

Tweede manche
De start van de tweede manche verliep voorspoediger, waarna er een derde positie werd ingenomen. Team van werven - Beunk werd al snel gepasseerd door het snel rijdende Franse team Giraud-Musset. Na verloop van tijd moesten ze  hun meerdere erkennen bij een passerende Belg Hendrickx-Mucenieks en de Engelsman Brown-Chamberlain. De voorsprong op de zevende man was groot, waardoor de wedstrijd op een zesde positie kon worden uitgereden.

Een uiteindelijke vijfde positie in de eindstand van de eerste wedstrijd resulteert op dit moment op een vijfde positie in de totaal tussenstand van het ONK zijspancross.

Gerrit van Werven – Bart Sloot
Voor Oldebroeker Gerrit van Werven verliep de openingswedstrijd minder voorspoedig. Tijdens de training in de ochtenduren kwam de combinatie ten val. Hierdoor moest de strijd vroegtijdig opgegeven worden, en kon er geen tijd worden neergezet in de kwalificatie.

Naar onderzoek bleek dat er botbreuken in de arm van Gerrit van Werven waren ontstaan tijdens de val. Inmiddels zijn deze doormiddel van een operatie verholpen. Het revalideren zal enige tijd gaan duren.

Rick Schreurs – Rick Sellis
De Oldebroekse combinatie Schreurs – Sellis ontbraken op de startlijst. Afgelopen week tijdens een trainingsweekend in Spanje liep rijder Rick Schreurs een arm blessure op. Bakkenist Sellis probeerde nog wel samen met Björn Roes aan de start te verschijnen tijdens de eerste ONK maar technische problemen gooide roet in het eten.

De volgende wedstrijd om het ONK Zijspancross is op 30 maart in Halle. 

Foto's: Albert Schreuder - www.sidecarcrosspictures.nl Geen opmerkingen:

Een reactie posten