zondag 9 maart 2014

Jeugd moet de kar trekken bij s.v.’t Harde

Twee jeugdige A-spelers waren in de thuiswedstrijd tegen v.v. Oene de enige lichtpuntjes.

Leuk voor de toekomst zou je zeggen maar we mogen niet vergeten dat de overigen doelloos voetbal  vertonen  waardoor men zich grote zorgen moet maken voor het restant van de competitie wat ook toekomst is.
 

De eerste helft bood één kans voor de bezoekers die op de paal belande en kreeg s.v.’t Harde twee niet te missen kansen maar men vergeet simpel de trekker over te halen.

v.v.Oene was duidelijk gekomen met het idee om de boel achterin lekker dicht te timmeren en gokken op de snelle en fysiek sterke voorwaartsen. Door slecht uitverdedigen na een verkregen hoekschop belandde de bal zomaar voor de voeten van verdediger Patrick Kamphuis die wel raak schoot (0-1).

Na de rust had je toch het gevoel dat de gelijkmaker in de maak zou zijn maar het voorgenomen spelidee van Oene bleek toch gevaarlijker. Wist doelman Grootkarzijn tot twee keer toe redding te brengen op afstandsschoten was het toch Joost Suidam die in de rebound de 0-2 aantekende.

s.v.’t Harde zette hierna meer druk en het resulteerde in de aansluiting toen de goed oplettende Arjen Kwakkel een prima gegeven voorzet met binnenkant voet afrondde (1-2).

De 2-2 viel ook nog bijna waarbij opnieuw beide jeugdspelers de hoofdrol speelden maar de bal belande uiteindelijk net langs de verkeerde kant van de paal.

Prachtig om te zien dat de jeugd aan de deur klopt maar zorgelijk dat de gevestigde orde zwaar onder de maat presteert en de killersmentaliteit ver te zoeken is. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten