vrijdag 14 maart 2014

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 15 maart

De tweede overwinning van het seizoen smaakt voor OWIOS ongetwijfeld naar meer, zij gaan het in Nijkerk opnieuw proberen te bewerkstelligen tegen NSC.
De Elburger SC neemt het in Wageningen op tegen SKV, de afkorting van de fraaie naam Sport Kweekt Vriendschap.
In de 3e klasse neemt VSCO’61 het op tegen koploper Hoevelaken en staat de derby DSV’61 – sv ’t  Harde op het programma.

Alles is uiteraard te volgen via LOEsport.nl, via deze site en te beluisteren op LOE FM, elke zaterdagmiddag tussen 13.00 en 18.00 uur.
 
OWIOS uit naar NSC Nijkerk

Zaterdag speelt OWIOS in Nijkerk op sportpark “De Burcht” tegen NSC om 14.30 uur. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer A. Meulenkamp.

NSC heeft voorlopig moeten afhaken in de strijd om de titel. Vorige week werd er met 1-0 verloren van de koploper sv DFS. De achterstand liep hiermee op naar 5 verliespunten met een wedstrijd meer gespeeld. Na rust miste NSC een penalty om op voorsprong te komen. Het laatste half uur speelde NSC tegen 10 man, maar zoals wel vaker gezien het afgelopen seizoen viel het doelpunt in blessuretijd aan de andere kant. Een enorme domper voor NSC.  Tevens viel NSC terug van de 2e naar de 4e plek op de ranglijst. NSC kan zich gaan richten op de nacompetitie. NSC is namelijk reeds in het bezit van de 1e periode.

OWIOS behaalde vorige week eindelijk loon naar werken. Na twee keer zeer ongelukkig de wedstrijd te verliezen, liet OWIOS er vorige week geen twijfel over bestaan. Een prachtige overwinning werd er behaald op sportpark Bovenmolen. OWIOS schoot uit zijn slof en won met maar liefst 4-0. Na een 1-0 ruststand viel de score snel hoger uit door William van den Hul, Bennie Veldhoen (2x) en Cornell Balk. Eindelijk konden er weer punten bijgeschreven worden op de ranglijst.

Hopelijk geeft de overwinning OWIOS de wind onder de vleugels en kan OWIOS wederom zichzelf overtreffen tegen NSC. NSC heeft een goede ploeg, maar wellicht heeft de ploeg vorige week toch een tikkie gehad. Het beloofd dan ook een interessante wedstrijd te worden in Nijkerk.


Elburger SC op bezoek in Wageningen bij SKV

Weet Elburger Sportclub na de recente nederlaag tegen Veensche Boys de draad in positieve zin weer op te pakken ?
Op die vraag  geven de blauw-witten a.s. zaterdag antwoord in de uitwedstrijd tegen SKV te Wageningen.

De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar in het strijdperk traden in de 2e klasse is, afgezien van de eerder dit seizoen gespeelde thuiswedstrijd, alweer tien jaar geleden; in het seizoen 2003-2004.

Afgelopen voetbaljaar wist de thuisclub eindelijk weer eens een sprongetje omhoog te maken middels een succesvolle na-competitie. Of de hernieuwde kennismaking met de 2e klasse volgend seizoen een vervolg zal krijgen is nog niet zeker. De huidige elfde plaats die de ploeg momenteel bezet met 21 punten betekent aan het eind van de rit wederom promotie/degradatiewedstrijden; maar dan is lijfsbehoud de inzet.

De wedstrijd in Elburg destijds eindigde in een spectaculair 3-3 gelijkspel, nadat de blauw-witten na een 3-0 achterstand alsnog langszij wisten te komen. Wim de Vries tekende toen met een loepzuivere hattrick voor alle treffers.
Hopelijk heeft de lange aanvaller zijn vizier ook nu weer op scherp staan, want de formatie van Henk Nieuwenhuis mag nog altijd de hoop koesteren op een (vervangende) periodetitel.

In de resterende zeven wedstrijden zullen de Elburgers dan wel hun hele ziel en zaligheid in de strijd moeten gooien. De wedstrijd op sportpart `De Zoom` aan de Zoomweg begint om 14.30 uur.


VSCO’61 zoekt revanche op koploper

Zaterdag speelt VSCO’61 thuis op sportpark De Heughte tegen koploper Hoevelaken. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. Weuring uit Westenholte.

Hoevelaken leek met de winterstop rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen. Met maar liefst acht punten voorsprong op de nummer twee leek er geen vuiltje aan de lucht. Nu zes wedstrijden later is de voorsprong op de nummer twee als sneeuw voor de zon verdwenen en bedraagt de voorsprong nog slechts een punt. Afgelopen zes wedstrijden verloor Hoevelaken negen punten. Een kwaliteit van de ploeg van hoofdtrainer Jan van den Heuvel was dat in de slotminuten wedstrijden alsnog tot winst werden omgezet. Daar komt ongetwijfeld ook geluk bij kijken, die je overigens ook afdwingt, maar Vrouwe Fortuna lijkt de ploeg echter de rug toe te hebben gekeerd.

VSCO’61 richt zich volledig op de derde periodetitel en weet dat het zaterdag moet winnen van Hoevelaken om de strijd met de andere concurrenten aan te kunnen blijven gaan.

Afgelopen zaterdag deed de ploeg van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis goede zaken door het op voorhand lastig ingeschatte uitduel tegen Elspeet met 1-5 te winnen. Een mooie opsteker voor de wedstrijd tegen Hoevelaken waarbij VSCO’61 nog iets recht te zetten heeft. In de uitwedstrijd ging VSCO’61 kansloos onderuit door met maar liefst 4-0 te verliezen. De grootste nederlaag tot dusver in deze competitie voor de Kanaries.

Met 31 punten staat VSCO’61 momenteel op de vijfde plek. Koploper Hoevelaken heeft 40 punten en voelt de hete adem van Zeewolde in haar nek. Voor beide teams zal een overwinning zoet smaken. Het kan dan ook een boeiend duel worden, omdat de belangen voor beide teams groot zijn.
 

Gemeentelijke derby in de 3e klasse B, DSV’61 – sv ‘t Harde

Zaterdag staat er een heuse gemeentelijke derby op het programma, in Doornspijk ontvangt DSV’61 de sv ’t Harde. De eerdere confrontatie tussen beide teams eindigde in een 1-3 overwinning voor de Doornspijkers  dus de Hardenezen zullen uit zijn op eerherstel.

De ranglijst bekijkend lijkt het seizoen voor de sv ’t Harde als een nachtkaars uit te gaan, de voorsprong op de gevaarlijke onderste plaatsen is groot genoeg om niet in de problemen te komen. De achterstand op de subtop is door het verlies afgelopen zaterdag tegen Oene opgelopen tot 5 punten (of meer).

De wisselvalligheid van de ploeg is dit seizoen veel te groot, tegen de laag geklasseerde ploegen worden er teveel punten verspeelt zodat een plek in de middenmoot gerechtvaardigd is.

DSV’61 is koploper van de subtop, met een 4e plaats is men bezig aan een goed seizoen, al is men niet heel goed uit de winterstop gekomen. Afgelopen zaterdag werd er eindelijk weer gewonnen na 4 wedstrijden zonder overwinning (2 verloren, 2 gelijk), in Hulshorst werd er met 0-1 gewonnen.

Een derby is altijd een wedstrijd op zich, dus al teveel naar de stand kijken heeft geen enkele zin, er staat voldoende eer(herstel) op het spel om er een mooie wedstrijd van te maken.

De wedstrijd op sportpark “de Haere” begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter F.M.M. Derks.


DSV'61 - sv 't Harde

Zaterdag neemt ’t Harde het in Doornspijk op tegen buurman DSV ’61, voor de derde en voorlaatste derby van het seizoen.

DSV staat op een keurige vierde plek, hikt tegen de top drie aan en heeft nog volop uitzicht op nacompetitievoetbal. Met nog zeven wedstrijden te gaan hebben de Doornspijkers echter ook VSCO en Hatto Heim in de achtervolging. Na enkele moeizame weken waarin niet werd gewonnen, was de 0-1 winst vorige week tegen Hulshorst zeer welkom.

’t Harde lijkt definitief afgehaakt te zijn voor een plek in de subtop na de zoveelste teleurstelling van dit seizoen. De thuiswedstrijd tegen Oene werd met 2-1 verloren en daarom moeten de groenwitten nodig punten pakken om niet naar beneden te hoeven kijken.

De Hardenezen hebben sowieso nog iets goed te maken na de 3-1 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen DSV. Wat dat betreft zal men liever terugdenken aan de laatste officiële competitiewedstrijd in Doornspijk. Op 24 april 2010 won ’t Harde toen met 1-3.
 
Het duel aanstaande zaterdag op sportpark De Haere begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Derks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten