maandag 17 maart 2014

EVV Heren doen goede zaken, Dames blijven in degradatienood

Na de belangrijke overwinningen vorige week van zowel EVV Heren 1 als Dames 1 hadden beide een enorme boost gegeven in de strijd om klassebehoud.

Helaas konden alleen de Heren dit gevoel vertalen naar een overwinning, zij pakten met 0-4 de punten in Dinxperlo tegen Favorita. De Dames verloren met 1-3 van Devolco en hun situatie is er hierdoor niet rooskleuriger op geworden.


De mannen van EVV boekten afgelopen zaterdag hun tweede zege op rij. Na de verrassende winst op Vrivo moest nu Favorita eraan geloven. De staartploeg in de tweede divisie bood ondanks de afwezigheid van een aantal geblesseerde spelers fors tegenstand, maar moest uiteindelijk toezien hoe EVV met de volle buit uit Dinxperlo vertrok (23-25, 19-25, 21-25, 20-25).
Met name de beide buitenaanvallers Daan Schouten en Rik Straatman speelden een sterke partij. Door de zege verstevigt EVV de veilige negende plek op de ranglijst.

De dames van EVV liepen forse averij op in hun strijd voor klassebehoud. In het degradatieduel tegen Devolco ’88 won de ploeg van trainer Kay Bosscha de eerste set nog ruim (20-25).
De tweede set werd een verbeten strijd waarbij Devolco zich met 28-26 uiteindelijk de sterkste toonde. Daarmee leek het Elburgse moraal geknakt, want in de resterende sets kwam EVV er niet meer aan te pas (25-16, 25-13).
 
Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand van EVV op de tiende plek nu drie punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten