zondag 23 maart 2014

Elburger SC en asv Dronten scoren allebei niet

Na twee achtereenvolgende nederlagen, waarin maar liefst acht tegentreffers werden geïncasseerd, is Elburger Sportclub er in de thuiswedstrijd tegen asv Dronten weer eens in geslaagd om na een doelpuntloos gelijkspel een puntje aan haar totaal toe te voegen.
Na afloop van deze wedstrijd zal men zich in Dronter voetbalkringen nog wel eens achter de oren hebben gekrabd toen de uitslagen van de twee concurrenten (KHC en Veensche Boys) bekend werden, die namelijk beiden hun wedstrijd verloren.

Oogstrelend was het allemaal niet, maar de spanning op het Burgemeester Bode Sportpark, waar zich naast oud-burgemeester van Elburg, de heer Dekker, ook de oud-trainer van de Elburgers Wout Sleurink, onder de toeschouwers bevonden, vergoedde veel.

De thuisclub deelde het eerste speldeprikje uit na een schot van Marco de Vries dat overging.
Hierna nam het makkelijk combinerende en technisch vaardige Dronten het initiatief over. Met name wanneer de snelle en handige Jeroen van de Meer zich met de aanval bemoeide was het alle hens aan dek in de Elburger verdediging, die zich vervolgens goed staande hield tegenover de onrustig en te gehaast opererende groen-witten.  De Elburgers probeerden veelal met lange en hoge ballen hun voorwaartsen in stelling te brengen, maar dat leverde geen succes op.

De tweede helft liet een wisselend spelbeeld zien, waarin beide ploegen op zoek gingen naar een treffer. Bij enkele indraaiende hoekschoppen van de thuisclub was er tot tweemaal toe sprake van lichte paniek in de Dronter-afweer, terwijl bij schoten van Jodi de Boer en Dada Bugera de niet mis te verstane kwaliteiten van Elburger-sluitpost Bjarn Onderstal aan het licht kwamen.

In een meeslepende slotfase was de thuisclub nog dicht bij een treffer (Mitchell Kalverda en Wim de Vries) maar had door een ziedende vrije trap van Dennis van Vuuren, die door Onderstal met een ultieme redding onschadelijk werd gemaakt, het kwartje zo maar de andere kant op kunnen rollen.

Interview met trainer Henk Nieuwenhuis en aanvoerder Raoul Jesserun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten