zondag 23 maart 2014

VSCO’61 laat twee gezichten zien

Voor de derde maal dit seizoen (competitie en beker) weet VSCO’61 de wedstrijd tegen Hulshorst niet in haar voordeel te beslissen en eindigt de wedstrijd opnieuw in een gelijkspel.
Na de 1-2 voorsprong vijf minuten voor tijd lijkt het erop dat VSCO’61 met de winst aan de haal gaat, maar diep in blessuretijd scoort Hulshorst toch nog de gelijkmaker.

VSCO’61 komt al snel op achterstand door een doelpunt van Neal Mountney die een teruggelegde bal hard in de kruising schiet.
Hierna is het eenrichtingsverkeer op het doel van Hulshorst en is VSCO’61 een klasse beter. Pech heeft VSCO’61 dat een inzet van Rinse van der Velde op de binnenkant paal belandt. Zowel Gert Schreurs als Bert van ’t Hof komen in scoringspositie, maar doelman Thijs Menges weet een treffer te voorkomen. In de 25e minuut moet hij echter capituleren op een kopbal van Rinse van der Velde uit een voorzet van Remco van ’t Hul (1-1).

De tweede helft laat een totaal ander beeld zien. Hulshorst komt goed uit de kleedkamer en VSCO’61 kan het spelpeil van de eerste helft niet meer evenaren. In een gelijkopgaande tweede helft is het Hulshorst dat de beste kansen krijgt. Eerst schiet Neal Mountney uit een goede positie net over het doel en later stuit Krijn Eckhardt op doelman JaapJan Schoonhoven die door zijn redding zijn team op de been houdt.

VSCO’61 lijkt deze middag het geluk aan haar zijde te hebben. Vijf minuten voor tijd krijgt het een terechte strafschop nadat Bert van ’t Hof onderuit wordt gehaald door doelman Menges. Van ’t Hof schiet zelf de 1-2 binnen. In blessuretijd lacht het geluk de Kanaries niet meer toe. De geheel vrijstaande Krijn Eckhardt weet met een diagonaal schot de 2-2 binnen te schieten. Helaas voor VSCO’61 ziet de verder goed leidende scheidsrechter Nooteboom niet een overtreding op Ruben Buijserd waardoor Eckhardt ongehinderd kan scoren.

Een wedstrijd met twee gezichten waarin VSCO’61 in de tweede helft niet het niveau van de eerste helft meer laat zien, mede een verdienste van Hulshorst, en daarmee twee belangrijke punten laat liggen in de strijd om de derde periodetitel.