zondag 23 maart 2014

Green Shooting Stars stunten in Groningen

Door een dubbele boeking in de sporthal in Elburg in november 2013 moest G.S.Stars destijds uitwijken naar Groningen. Het gevolg was wel dat er afgelopen weekend "thuis" in Groningen gespeeld moest worden. 

Tegenstander was de nummer 2 van de ranglijst, BV Groningen.


Het spel van de Elburgers laat sinds de terugkeer van Michel van Houten en Roel Kramer eindelijk een stijgende lijn zien en langzaam komt er weer vertrouwen in de ploeg. Dat is mooi, maar helaas te laat. Na het verlies vorige week tegen koploper Akrides kan de ploeg uit Elburg de laatste plaats niet meer ontlopen. G.S.Stars is echter wel gebrand om nog te laten zien dat er van iedereen gewonnen kan worden. Het eerste slachtoffer van deze dadendrang werd BV Groningen.

In het eerste kwart leek het inmiddels gevreesde scenario zich weer af te spelen. G.S.Stars start goed, maar zakt halverwege het eerste kwart weg. Een aantal turnovers worden door de Groningers via eenvoudige layups omgezet in een achterstand van 13-23.

De Groenen blijven echter knokken en weten een tandje bij te schakelen. Roel Kramer en Alex Tuinfort nemen scorend het voortouw en scoren samen 19 van de 25 Elburger punten. G.S.Stars wint dit kwart met 25-19 en brengt de achterstand terug naar 38-42.

BV Groningen kwam scherp uit de rust en schutter Rik Smid zorgde met 10 punten in vier minuten voor een Groningse voorsprong van 44-57. De Elburgers weten echter de Groningse flow te stoppen en blijven aanhaken op een achterstand van maximaal 14 punten. Via een score in het eindsignaal van het derde kwart brengt Jeroen Doek de stand op 58-70.

Bij de start van het vierde kwart blijft coach Martin Kramer hameren op de vechtlust van de Elburgers. Zijn ploeg zet dan ook nogmaals aan en weet het verschil halverwege het kwart terug te brengen naar zes punten. Bij een stand van 74-81 schiet Rik van de Nes een belangrijke driepunter binnen en wordt het verschil 4 punten. 
Dan besluit Christiaan Hegner de Elburgers te helpen. Hij is het niet eens met een beslissing van de arbitrage en krijgt een technische fout. Rik van de Nes schiet de vrije worpen ijskoud binnen en zet een stand van 81-83 op het bord. Het daaropvolgende Elburger balbezit brengt Joachim van de Weg op de vrijeworplijn. Hij mist de eerste en raakte de tweede vrije worp.

G.S.Stars komt terug tot op 1 punt. BV Groningen probeert via hun center Bas Rozendaal de voorsprong uit te breiden, maar zijn poging gaat mis en G.S.Stars controleert de rebound. G.S.Stars zoekt naar schutter Rik van de Nes. Hij legt aan voor een driepunter, waarop BVG een fout maakt. Twee van de drie vrije worpen worden benut en G.S.Stars komt met nog 28 seconden te spelen voor het eerst op voorsprong. De Elburgers halen in de beslissende verdediging alles uit de kast en Jeroen Doek pakt de belangrijkste steal van de avond. Met nog 10 seconden op de klok maakt BVG een fout op Rik van de Nes. Hij faalt niet vanaf de vrijeworplijn en schiet de voorsprong naar 86-83. Het noodschot van Groningen treft geen doel en de overwinning voor de Elburgers is een feit.

De Groningers uitten frustratie richting de scheidsrechters en deze geven alsnog een technische fout. Rik van de Nes mag nog twee vrije worpen nemen en brengt zijn totaal daarmee op 19 punten, waarvan 12 in de laatste 2 minuten.

Komend weekend is G.S.Stars vrij. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 5 april om 18:00 uur in 't Huiken. Dit is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Scores G.S.Stars
Rik van de Nes 19
Roel Kramer 16
Michel van Houten 14
Ronald van de Weg 10
Alex Tuinfort 7
Jeroen Doek 7
Ruben Grootkarzijn 6
Joachim van de Weg 5
Stephan Versluis 2

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd, de eerste thuisoverwinning toch ver weg gehaald.
    Basketball in Elburg weer terug op een hoog niveau!

    BeantwoordenVerwijderen