zondag 16 maart 2014

G.S.Stars komt net tekort tegen koploper Akrides

Met de weer fitte Roel Kramer en Michel van Houten beginnen de basketballers van G.S.Stars langzaam weer op de nummer 4 uit de Eerste Divisie van vorig seizoen te lijken.
Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen koploper Akrides op het programma.

De basketballers uit IJmuiden en hebben ploeg die goed in balans is en dit seizoen zeer stabiel speelt. Tot diep in het derde kwart was niet te merken dat het een wedstrijd tussen hekkensluiter en koploper betrof. G.S.Stars speelde met veel energie en overtuiging. Er werd goed verdedigd en de rebound was onder controle.
Aanvallend werd de bal goed gedeeld en de opties goed uitgespeeld.

Halverwege het derde kwart was de stand 57-48 in het voordeel van de Elburgers. Onder leiding van de, verder prima, leidende arbiters raakte G.S.Stars 5 minuten lang het spoor kwijt. Akrides werd in de flow geholpen en plaatste een 4-22 run. Daarmee gingen de ploegen het laatste kwart in bij een stand van 61-70.

De thuisploeg herpakt zich goed en komt direct terug in de wedstrijd. Driepunters van Ronald van de Weg en Roel Kramer brengen G.S.Stars op een 72-70 voorsprong. Bij 75-75 stokt de aanval bij de Elburgers en weet Akrides wel drie keer op rij te scoren.

Bij een achterstand van zes punten probeert G.S.Stars het nog door met het maken van persoonlijke fouten de tijd te stoppen en een kans te krijgen.
De bezoekers maken echter hun vrije worpen en schieten de eindstand naar 79-90.

Aanstaande zaterdag speelt G.S.Stars om 19:30 uur in Groningen tegen BV Groningen.