dinsdag 25 maart 2014

Samenwerking Stichting Toer de Dellen en OWIOS

De Oldebroekse Stichting Toer de Dellen en OWIOS gaan met elkaar voor de komende jaren een partnerschap aan. Wat in 2012 klein begon, is ondertussen uitgegroeid tot een begrip op de Noord-Veluwe. Toer de Dellen zal op 21 juni 2014 voor de 3e keer plaatsvinden.

Deze gehele dag zal staan in het teken van KiKa.


Afgelopen jaar spanden zich maar liefst 1.000 mensen in voor de medemens in nood. Dit betekende een verdubbeling van de 1e editie. Toer de Dellen is een evenement dat zich door middel van een fysieke inspanning rondom het mooie gebied De Dellen op de Veluwe een financiële bijdrage levert voor KiKa. Op elke niet gemotoriseerde manier kan er individueel of samen deelgenomen worden aan het rondje van 28 km van Toer de Dellen! Afgelopen jaar werd er maar liefst bijna 78.000 EURO opgehaald voor meer onderzoek om behandelingen en medicatie te ontwikkelen waardoor de genezingskans voor kinderen wordt verhoogd.

Stichting Toer de Dellen is een initiatief van familie T. Kroes uit Oldebroek. Na 2 keer een zeer intensieve periode van ziekenhuisbezoeken, operaties en chemokuren is er nu weer toekomst voor dit gezin. Echter ongeveer 25% van de kinderen die kanker krijgen overleven dit niet. Om de overlevingskans voor kinderen met kanker te verhogen is er veel geld nodig om onderzoek te doen naar behandelmethoden en medicatie. En hier is het idee ontstaan om door middel van een sportief evenement “Toer de Dellen” in actie te komen voor KiKa.
 

”We zijn blij met OWIOS als partner. De afgelopen jaren mochten we al gebruik maken van haar faciliteiten. Echter, wat klein begon werd al snel een groot evenement. We zijn dankbaar dat we een beroep kunnen doen op de vele vrijwilligers van OWIOS. Op deze manier kunnen we er een nog beter evenement van maken om geld te genereren voor extra onderzoek. Daarnaast kunnen we gebruik maken van het enorme netwerk van OWIOS om Toer de Dellen voor het voetlicht te brengen bij de mensen op de Noord-Veluwe”, aldus Eddie van Olst, voorzitter stichting Toer de Dellen.

OWIOS stelt, naast ervaring, kennis en de inzet van vele vrijwilligers, haar faciliteiten van sportpark Bovenmolen beschikbaar voor stichting Toer de Dellen. Daarnaast kan stichting Toer de Dellen gebruik maken van het grote OWIOS-netwerk om in contact te komen met sponsors, leden, volgers, bezoekers, vrienden, etc.

“Met veel bewondering zien we dat een Oldebroeks echtpaar vanuit een moeilijke situatie het initiatief heeft genomen om zich in te zetten voor de medemens. Hier hebben we groot respect voor. Wat begon als een eenvoudig idee is ondertussen reeds een begrip geworden in de nabije omgeving. Ondanks de individualisering en de crises zie je op zo’n dag dat de mensen vanuit alle lagen van de bevolking schouder aan schouder staan om zich in te zetten voor hun medemens. Als OWIOS willen we graag onze ondersteuning bieden aan stichting Toer de Dellen om op deze manier een klein steentje bij te dragen aan het succes”, aldus OWIOS-voorzitter Jacko van den Bosch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten