donderdag 6 maart 2014

Terugblik geweldig seizoen voor schaatsteam Van Werven


Het seizoen 2013/2014 zit erop en was ongekend succesvol. Vorig seizoen wonnen we één keer, nu maar liefst acht keer. Het gevolg van twee sterke jaren. Doelgericht, talentvol, hardwerken en samen sterk.

De eerste wedstrijd in Amsterdam was meteen een belangrijke doorbraak. Waar Gary Hekman daar een jaar eerder nipt verloor, sloeg hij nu genadeloos toe. Daarna was het ook raak in Utrecht, Den Haag en Haarlem. Vervolgens startte de zegereeks op Flevonice, werd er gewonnen in Groningen en op de Weissensee.

Trainer Martin van Hooidonk: “We hebben keuzes durven maken. We zijn veel harder gaan trainen, hebben het aangedurfd om op bepaalde momenten bij te trainen en op bepaalde momenten veel rust te nemen. We hebben andere accenten gelegd, op snelheid bijvoorbeeld. Het heeft gewerkt en dat geeft enorm veel voldoening.”

Coach Roy Boeve: “Ik heb vanaf het begin geloof gehad in dit team. Wat ik
gedaan heb is de rijders de overtuiging geven dat we kunnen winnen. Ik heb er enorm van genoten dat ik dat terug zag in de wedstrijden. Iedereen was er van overtuigd dat we voor de winst konden rijden."

Lees ook:
Terugblik gewelgdig seizoen
Bart de Vries en Willem Hut over hun afscheid
Alle overwinningsfoto's op een rij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten