zondag 16 maart 2014

Elburger SC slikt opnieuw ruime nederlaag

De pakweg dertig hondstrouwe supporters die de moeite hadden genomen hun cluppie achterna te reizen naar de uitwedstrijd tegen SKV te Wageningen, verlieten na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Boer uit Harderwijk, ontgoocheld sportpark De Zoom.

Na het verlies vorige week tegen Veensche Boys kregen de blauw-witten opnieuw een bittere pil te verwerken en werden met een 4-2 nederlaag naar Elburg teruggestuurd.

Het begin was overigens hoopgevend want na amper 100 tellen kopte Wim de Vries de bal fraai achter doelman Ruben Klingenberg na een inzet van William Huenestein.
De vreugde was slechts van korte duur want nog geen vijf minuten later had de thuisclub de stand al weer geëgaliseerd na een treffer van Gil Correia waaraan een persoonlijke fout van één der verdedigers vooraf ging.

SKV trok hierna het initiatief steeds meer naar zich toe en vooral de handige en snelle Peer Aldenkamp bezorgde de Elburger-defensie handen vol werk. Vooralsnog leverde dit geen doelpunten op, maar tien minuten voor rust viel die toch. Een toegekende vrije schop, op de rand van het strafschopgebied, werd door diezelfde Aldenkamp fraai in de rechter bovenhoek geschoten. Bij één van de aanvallen van de Elburgers had Marco de Vries, in goede positie voor Klingenberg, veel zelfzuchtiger moeten zijn in plaats van de bal af te leggen op een medespeler.

Tekenend voor de gretigheid en de dadendrang van de thuisclub waren de vijf gele kaarten die men kreeg te incasseren tegenover "slechts" één voor de Elburgers. Op slag van rust wist SKV de voorsprong te vergroten. Uit een moeilijke hoek, bijna vanaf de doellijn, schoot Aldenkamp de bal vanaf de rechterkant achter een weifelende doelman Onderstal.

Na de hervatting deden de Elburgers vergeefse pogingen om de aansluitende treffer tot stand te brengen, waarbij met name de lange bal werd gehanteerd. Een vierde treffer voor SKV lag echter veel meer voor de hand en die kwam er ook. Weer was het Aldenkamp die een belangrijke rol speelde en zijn collega Nando Kersten vanaf links in stelling bracht en vervolgens Onderstal kansloos liet. Een rake kopbal van Wim de Vries zorgde voor de 4-2 eindstand.