zondag 9 maart 2014

Prachtige zege voor OWIOS

Eindelijk zat OWIOS eens aan de goede kant van de score. 
Tegen het op de 10e plaats staande DTS uit Ede werd er een ruime 4-0 zege geboekt. Na een aftastend begin bleek al snel dat er wat te halen was voor OWIOS deze middag.


Zeer agressief werd er druk gezet op de tegenstander die hierdoor niet in haar spel kwam. Door de goed spelende Cornél Balk op links was OWIOS steeds dreigend. Ook speelde spelmaker Bennie Veldhoen weer een ouderwets goede wedstrijd. 
Het enige gevaar van DTS kwam van de snelle linkerspits Akmed Lak, maar deze werd vakkundig uit de wedstrijd gespeeld door gelegenheids rechtsback Ben Snoek. 

Na enkele goede aanvallen waarbij de eindpass net niet zuiver genoeg was, kwam OWIOS in de 35e min op voorsprong. Een prachtige diepe bal van Bennie Veldhoen bereikte de sprintende William van den Hul en alleen voor de doelman maakte hij geen fout: 1-0. 
OWIOS probeerde door te drukken en was dicht bij een volgende treffer, maar Cornél voerde een prachtige solo net iets te ver door. De rust werd zonder noemenswaardige problemen met de 1-0 voorsprong bereikt. 

DTS probeerde in de tweede helft OWIOS onder druk te zetten, maar de achterhoede stond goed deze middag. In de 56e min kwam OWIOS zelfs op 2-0 toen een snelle uitrap van doelman Kuiper William van den Hul bereikte die onder druk Bennie Veldhoen aanspeelde die beheerst de 2-0 aantekende. DTS was aangeslagen, en OWIOS ging door.
In de 66e min kwam de 3-0 al op het scorebord toen een mooie aanval via Cornél Balk bij Bennie Veldhoen belandde die in de tweede poging de bal hard in de beneden hoek zag verdwijnen. 

Alles lukte toen bij OWIOS,wat liet zien echt wel te kunnen voetballen. Een van achteruit opgezette aanval met één keer raken bracht de bal bij Cornél Balk die beheerst afrondde: 4-0.  Beheerst werd de wedstrijd uitgespeeld en werd de overwinning uitbundig gevierd. Echt verdiend na twee teleurstellende en onverdiende nederlagen.

Volgende week staat de moeilijke uitwedstrijd tegen NVC uit Nijkerk op het programma, hopelijk kan OWIOS dan een goed vervolg geven aan deze wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten