vrijdag 1 november 2013

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 2 november


Zaterdag 2 november staan de volgende voetbalwedstrijden op het programma: In de 1e klasse D gaat OWIOS op bezoek bij DOS Kampen en in de 2e klasse G gaat de Elburger SC op bezoek bij ASV Dronten. In de 3e klasse B ontvangt VSCO’61 promovendus Hulshorst, sv ’t Harde gaat naar Teuge en DSV’61 krijgt Oene op bezoek.

Dit alles is weer te volgen via LOEsport.nl, vergeet ook niet om de Primera / LOEsport.nl-voetbalpoule in te vullen! Hiermee maak je kans op een Primera-waardebon. 

OWIOS uit naar DOS Kampen

Zaterdag voetbalt OWIOS om 15.00 uur in Kampen op sportpark ‘De Maten’ de belangrijke wedstrijd tegen DOS Kampen. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer B.J. Fikkert.

OWIOS komt zaterdag weer een oude bekende tegen. De laatste keer dat beide ploegen elkaar tegen kwamen in competitieverband was in het seizoen 2002-2003. Beide ploegen wonnen hun thuisduel.
 
De wedstrijd van zaterdag is voor beiden een belangrijke wedstrijd. Zowel DOS Kampen als OWIOS hebben nog niet veel punten gepakt dit seizoen en vertoeven beiden in de onderste regionen. OWIOS heeft 2 punten en DOS Kampen staat er 1 plaats boven met 4 punten. Beiden hebben tevens hetzelfde doelsaldo -13 (8-21). Het is een cruciale wedstrijd voor beiden om aansluiting te vinden met de staart van de middenmoot.

Afgelopen zaterdag verloor DOS Kampen met 7-1 van medekoploper sv DFS. Binnen 14 minuten stond DOS Kampen met 3-0 achter en was de wedstrijd gespeeld. OWIOS verging het vorige week tegen de andere koploper NSC – Nijkerk niet veel beter.
OWIOS verloor met 4-1 en met 34 minuten keek OWIOS tegen een 3-0 achterstand aan. In de eerste helft kwam OWIOS tekort, maar de tweede helft speelde OWIOS goed mee. OWIOS kwam terug tot 3-1 en had kansen op de volgende treffer. Deze viel niet en in blessuretijd was het NSC-Nijkerk die aan alle hoop een einde maakte 1-4.

Voor OWIOS begint er een cruciale periode en dat begint met de wedstrijd tegen DOS Kampen. Beide ploegen zullen de punten willen pakken, want met een gelijkspel schiet men niet zo heel veel op. Hopelijk pakt OWIOS zaterdag de eerste driepunter.
 

Elburger SC op bezoek bij (thuis nog puntloos) ASV Dronten

Het schijnt dat het bestuur van ASV Dronten heeft overwogen een verzoek in te dienen bij de K.N.V.B. om voortaan alleen nog maar uitwedstrijden te mogen spelen.

De groen-witte formatie vergaarde namelijk tot nu toe alle winstpunten (10) bij wedstrijden op vreemde bodem terwijl in Dronten de teller nog op nul staat. De (zater)dag dat de ploeg van oefenmeester Jan Vlap de eerste zege in vertrouwde omgeving mag begroeten komt echter steeds dichterbij en het is niet te hopen dat de Drontenaren a.s. zaterdag (al) deze negatieve reeks weten te doorbreken.

Dan bindt namelijk Elburger Sportclub in Dronten de strijd aan tegen de oudste club (opgericht 25 juni 1962) uit de Flevopolder.

In de recente uitwedstrijd wist ASV Dronten de volle winst (3-1) te behalen tegen Lelystad ´67, terwijl Elburger Sportclub, na een hopeloos lijkende 3-0 achterstand, toch nog een gelijkspel uit het vuur wist te slepen in de thuiswedstrijd tegen SKV.

De twee opponenten hebben in de loop der jaren al heel wat verbeten duels tegen elkaar uitgevochten, waarbij de twee promotie/degradatiewedstrijden in het seizoen 2010-2011 wel de meest opmerkelijke waren.

Vorig seizoen eindigden beide ontmoetingen in de volle winst (2-1) voor de thuisclub.

Het verschil op de ranglijst tussen de twee ploegen bedraagt slechts één puntje in het voordeel van de Elburgers, die bij een eventuele nederlaag zo maar een duikeling kunnen maken in het klassement.

De wedstrijd op het Burgem. Dekker Sportpark aan de Educalaan begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer P.B.E. Zwiers.
 

VSCO’61 thuis tegen Hulshorst

Zaterdag speelt VSCO’61 thuis tegen Hulshorst.  Het duel op sportpark de Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H.J. Loman.

Hulshorst maakt na zeven wedstrijd deel uit van een grote middenmoot. Na de eclatante 8-1 overwinning afgelopen zaterdag op SP Teuge heeft de formatie tien punten behaald. Een mooie overwinning wat zeker vertrouwen geeft voor het duel komende zaterdag.

VSCO’61 daarentegen liep zaterdag tegen een forse nederlaag aan. Koploper Hoevelaken was met 4-0 te sterk voor de Kanaries. Weliswaar een geflatteerde, maar zeker een verdiende overwinning voor Hoevelaken. VSCO’61 had een totale offday en liep na de snelle achterstand achter de feiten aan. VSCO’61 heeft door dit resultaat de achterstand op de koploper op zien lopen tot zes punten en staat met 13 punten op de vijfde plaats.

Wie gaat zaterdag winnen, de ploeg die afgelopen zaterdag veel vertrouwen heeft getankt door een grote overwinning of de ploeg die zich wil revancheren van de smadelijke nederlaag? Moeilijk om hier op voorhand een voorspelling in te doen.
Beide teams troffen elkaar onlangs voor de beker. In Hulshorst werd het een 3-3 gelijkspel. Hopelijk dat het de formatie van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis lukt om zich te herstellen en de punten in Oosterwolde te houden.
 

sv ’t Harde uit naar Teuge

’t Harde gaat zaterdag op bezoek bij Sportclub Teuge, een oude bekende. Beide ploegen maken tot nu toe een moeilijk seizoen door.

Teuge werd vorig seizoen met overmacht kampioen in de vierde klasse E, maar dit seizoen wil het nog niet vlotten. Men wacht nog op de eerste overwinning en met drie gelijke spelen wordt de voorlaatste plek bezet. Vorige week verloor Teuge in en tegen Hulshorst met 8-1. De Teugenaren zijn echter op eigen veld een stuk lastiger te verslaan, iets wat ’t Harde ook in het verleden meermaals heeft ervaren.

De Hardenezen presteren dit seizoen nog erg wisselvallig. Acht punten uit de eerste zeven wedstrijden is ver beneden de verwachtingen. Na de overwinning in en tegen Oene leek het lek boven, maar dat bleek schijn na de pijnlijke nederlaag vorige week tegen DSV. Nog een hoop werk aan de winkel dus voor de groen-witten, die zich de start van de competitie heel anders hadden voorgesteld.

Tegen Teuge is er weer een nieuwe kans om het vertrouwen te herstellen en de aanzet te geven voor een goede serie. ’t Harde zal dit soort wedstrijden moeten winnen om dit seizoen nog een rol van betekenis te willen spelen. De wedstrijd op sportpark De Dulmer in Teuge begint om 15.00 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van den Bosch.
 

DSV’61 ontvangt Oene

Na de fraaie overwinning in de derby op en tegen ’t Harde zit het met het vertrouwen bij de oranje-zwarten uiteraard wel goed.

Op basis van instelling werden de drie punten mee naar Doornspijk genomen en hiermee klom DSV’61 over VSCO’61 heen op de stand (op basis van een iets beter doelsaldo) en staan ze op een keurige 4e plaats.

Tegenstander Oene staat er een stuk minder rooskleurig voor, met 7 punten staan zij op een 11e plaats. Afgelopen week werd er gewonnen van hekkensluiter SEH met 2-1.

Met ook het duel tussen de nummers 2 en 3 op het programma (Terschuurse Boys – Zeewolde) zou DSV’61 bij een overwinning op Oene zomaar de top-3 binnen kunnen komen.

Maar omlaag kijkend is het verschil met nummer 11 Oene slechts 6 punten, de middenmoot staat dus erg kort op elkaar in de 3e klasse B.

De verschillen zijn nog lang niet gemaakt in deze klasse al lijkt koploper Hoevelaken te sterk voor de rest te zijn en ook onderin vormt zich een groep van 3 die enigszins afhaakt bij de rest.

Al met al zaak voor de Doornspijkers om de punten in eigen huis te houden en zo bovenin mee te blijven draaien.

De wedstrijd op sportpark ‘de Haere’ staat onder leiding van scheidsrechter J.A. van’t Slot en begint om 14.30 uur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten