zondag 24 november 2013

Elburger SC door in de beker na winst op Warnsveldse Boys

Oefenmeester Henk Nieuwenhuis zal zeer waarschijnlijk in de komende competitiewedstrijd geen beroep kunnen doen op doelman Bjarn Onderstal. In de bekerwedstrijd tegen zondag 4e klasser Warnsveldse Boys in Warnsveld, kon de Elburger sluitpost vijftien minuten voor tijd met rood vertrekken.

Na een overtreding op een doorgebroken speler, overigens buiten het strafschopgebied, wisten de 10 overgebleven Elburgers met goed gevolg de verkregen 2-0 voorsprong in de resterende tijd te verdedigen.

Na twee achtereenvolgende nederlagen weer een succesje voor de blauw-witten, die de overwinning tegen de jonge thuisclub, die op de tweede plaats staan in de competitie, niet cadeau kregen.

Vooral in de eerste helft was de 4e klasser feller, maar wist de Elburger-verdediging, zelfs een keer met behulp van de paal, overeind te blijven.

Na de hervatting groeide bij de blauw-witten het besef dat ze min of meer aan hun stand verplicht waren om in dit bekertoernooi te overwinteren.

Na amper vijf minuten spelen haalde Mathijs Frik met een schitterende afstandsschot doeltreffend uit.

Nadat diezelfde Frik uit een door hem genomen hoekschop Wim de Vries op de paal had zien koppen, was het even later Remco Timmer die, wederom uit een hoekschop van Frik, nu met een rake kopbal de eindstand op 2-0 bepaalde.