vrijdag 15 november 2013

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 16 november

Zaterdag 16 november komen alle voetbalploegen uit de buurt weer in actie.
OWIOS gaat naar Vriezenveen om het tegen DOS'37 op te nemen in de 1e klasse D. In de 2e klasse G speelt de Elburger SC in en tegen Lunteren.
In de 3e klasse B ontvangt VSCO'61 in Oosterwolde Oene, sv 't Harde gaat naar Hattem om het tegen Hatto Heim op te nemen en DSV'61 hoopt de 3 punten vanuit Teuge mee naar Doornspijk te nemen.

Vergeet niet om de Primera/LOEsport.nl-voetbalpoule in te vullen waarbij je kans maakt op een Primera waardebon.

Alles is zaterdag uiteraard weer te volgen via LOEsport.nl

DOS'37 - OWIOS

Zaterdag voetbalt OWIOS uit tegen DOS’37 in Vriezenveen om 14.30 uur op sportpark ‘Het Midden’. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer R.H.J. Olde Klieverink.
 
41 jaar geleden (seizoen 1972-1973) kwamen beide ploegen elkaar voor het laatst tegen in competitieverband. DOS’37 is de jaren daarna weggezakt naar de onderste regionen van het amateurvoetbal. De laatste jaren heeft DOS’37 de stijgende lijn te pakken. Dit is het 4e seizoen op rij dat DOS’37 actief is in de 1e klasse en elk jaar wil men een stapje hoger.
 
Bekende amateurspelers bij DOS’37 zijn Thijs Houwing en Kenny Kroeze. Vorig jaar pakte DOS’37 de 1e periode. Dit jaar zou onder leiding van trainer John van Loen de volgende stap gezet moeten worden. De resultaten zullen waarschijnlijk nog niet aan de verwachtingen van DOS’37 voldoen. DOS’37 staat op de 9e plaats met 10 punten uit 9 wedstrijden. Vorig week echter won men met 2-1 van titelkandidaat sv DFS en kon men de eerste uitoverwinning noteren.
 
OWIOS heeft vorige week de aansluiting weer gevonden met de staart van de ranglijst door de eerste overwinning te pakken. Na een week eerder zeer onverdiend te verliezen van DOS Kampen werd vorige week 3 punten gepakt door concurrent Sparta Enschede met 2-0 te verslaan. Beide doelpunten werden gemaakt door Cornell Balk.
 
Deze overwinning biedt perspectief en hierdoor staan de andere ploegen weer binnen handbereik. De overwinning zal een boost gegeven hebben aan het vertrouwen. Hopelijk kan OWIOS dit vertrouwen vertalen in de komende wedstrijden in broodnodige punten en te beginnen met de wedstrijd van as. zaterdag tegen DOS’37


Elburger SC ontmoet in Lunteren een oude bekende

Met nauwelijks afgelastingen kent de competitie tot nu toe een voorspoedig verloop en zaterdag staat, voor veel ploegen, alweer de tiende speelronde op het programma.

Elburger Sportclub neemt het in Lunteren op tegen de club me die naam. Beide ploegen zijn oude bekenden van elkaar.

De eerste confrontatie dateert al uit de jaren zestig van de vorige eeuw en na zes jaar staat deze ontmoeting weer op de kalender.

Lunteren eindigde afgelopen seizoen, achter kampioen FC Lienden, op de tweede plaats en wist middels de nacompetitie promotie te bewerkstelligen; in de twee finale-duels was men de meerdere over Advendo ’57.

De prestaties van de geel-zwarten, met de geroutineerde oud-betaald voetballer John Pater in de gelederen, zijn nog niet indrukwekkend; met zeven punten bezet de ploeg de twaalfde plaats. Afgelopen zaterdag werd in de uitwedstrijd tegen Unicum gelijk (1-1) gespeeld, terwijl een week eerder de tot nu toe enige overwinning van dit seizoen wed behaald in de thuiswedstrijd tegen Lelystad ´67. De ploeg die de blauw-witten recent een teleurstellende 3-2 nederlaag bezorgde.

Met negen treffers behoort Lunteren tot één van de minst productieve ploegen in deze klasse.

Defensief gezien houden de twee opponenten elkaar aardig in balans. Elburger Sportclub incasseerde al 21 treffers en Lunteren deed het met één doelpunt minder niet veel beter.

De formatie van Henk Nieuwenhuis bezet momenteel een keurige vijfde plaats en moet in staat zijn om zich op deze positie minimaal te handhaven.

De wedstrijd op het fraaie sportpark “De Wormshoef” aan de Wormhoefweg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer N.S. Goutier uit Arnhem.
 
 
VSCO’61 thuis tegen v.v.Oene

Zaterdag komt v.v.Oene in de tiende speelronde op bezoek in Oosterwolde. Het duel op sportpark de Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Schuhmacher uit Ermelo.

Oene bivakkeert momenteel op de twaalfde plaats op de ranglijst met zeven punten uit negen duels. Gewonnen werd van EFC’58 en SEH, beide teams staan lager op de ranglijst, en gelijk werd gespeeld tegen Elspeet dat twee plekken hoger staat. Afgelopen zaterdag werd een pijnlijke 1-3 nederlaag geleden tegen SP Teuge dat door dit resultaat Oene op de ranglijst is gepasseerd. Zoals het zich laat aanzien zal Oene moeten knokken voor elk punt om klassenbehoud veilig te stellen.

VSCO’61 verloor afgelopen zaterdag uit met 2-1 in de derby tegen ’t Harde. Over het geheel van de wedstrijd genomen een terechte nederlaag. Teleurstellend was het resultaat wel, omdat VSCO’61 in de tweede helft niet in staat was om iets te doen aan de opgelopen achterstand bij rust. VSCO’61 lijkt een uitsyndroom te hebben, want van de 14 behaalde punten werden er slechts vier behaald in de vijf uitgespeelde wedstrijden. Uit de vier thuisduels werden tien punten behaald. Wel dient vermeld te worden dat VSCO’61 juist tegen de topploegen hun uitwedstrijden hebben gespeeld. Wellicht dat dit enig houvast geeft voor de toekomst.

Door de nederlaag van afgelopen zaterdag maakt VSCO’61 deel uit van de middenmoot en heeft inmiddels negen punten achterstand op koploper Hoevelaken. Een behoorlijke kloof, maar zeker niet om te wanhopen. Zaterdag zal dan wel gewonnen moeten worden van Oene om de hoop in de harten van alles wie VSCO’61 liefheeft levend te houden. Een mooie opdracht voor de mannen om het veld mee in te gaan.


Hatto Heim - sv 't Harde

Zaterdag gaat ’t Harde op bezoek in Hattem bij Hatto Heim. Een duel tussen twee ploegen die vorige week goed begonnen aan de tweede periode.

Hatto Heim won met 3-2 in en tegen Hulshorst. Een welkome zege, want in de vijf wedstrijden ervoor werd er één keer verloren en vier keer op rij gelijkgespeeld. Met veertien punten staan de Hattemers nu op een vijfde plek. Wat vooral opvalt dit seizoen is dat Hatto Heim drie keer met 3-3 gelijk speelde en twee keer met 3-2 wist te winnen. Een makkelijke scorende ploeg die ook relatief veel goals moet incasseren.

’t Harde wist vorige week ook eindelijk weer eens te winnen na twee opeenvolgende nederlagen tegen DSV en Teuge. In de derby tegen VSCO werd met veel strijd een verdiende 2-1 overwinning binnengesleept. Met elf punten staat ’t Harde op een negende plek in een brede middenmoot.

De groenwitten hopen voor het eerst dit seizoen een serie van twee overwinningen neer te zetten, zodat de subtop in zicht blijft. Dat wordt een flinke uitdaging want Hatto Heim heeft een goed voetballende ploeg. Dit ondervonden de Hardenezen vorig seizoen nog in een oefenwedstrijd (2-1 verlies). Zaterdag gaat het er echt om en kan ’t Harde laten zien dat het op de goede weg is.
 
De wedstrijd in Hattem op sportpark Het Achterveen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rorije.


DSV'61 uit naar SP Teuge

DSV'61 neemt het komende zaterdag op tegen de nummer 11 van de 3e klasse B, SP Teuge. Zelf staan de Doornspijkers op een verdienstelijke 4e plaats op de ranglijst met een wedstrijd minder.
Dit is de wedstrijd tegen SEH die afgelopen weekend niet door ging i.v.m. een sterfgeval bij SEH. Deze wedstrijd zal 23 november ingehaald gaan worden.
Qua verliespunten staan de Doornspijkers zelfs op de 2e plaats.

Maar eerst zal er in Teuge gewonnen moeten worden, de thuisploeg won haar laatste 2 wedstrijden, eerst werd sv 't Harde met 3-2 verslagen en vorige week won het met 1-3 bij Oene. Hiermee verschafte het zichzelf wat lucht t.o.v. de onderste plaatsen maar hun positie is nog allesbehalve rooskleurig.

De groen-witten hebben de twijfelachtige eer van de dikste nederlaag dit seizoen, uit tegen Hulshorst ging men met maar liefst 8-1 onderuit.

De wedstrijd op sportpark de Dulmer begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Brandenbarg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten