zondag 10 november 2013

KV Elburg komt net tekort tegen De Parabool

KV Elburg opende afgelopen zaterdag de zaalcompetitie met een uitwedstrijd tegen De Parabool uit Groningen.
Elburg kwam in de slotfase net tekort om nog een punt te pakken en verloor met 19-18.

Met drie oefenwedstrijden en een aantal zaaltrainingen had KV Elburg zich voorbereid op deze zaalcompetitie. Daarbij heeft trainer/coach Jan de Haard twee wijzigingen in zijn 1e selectie aangebracht. Berthine Bruinink en Etienne uit de Fles maken nu deel uit van de eerste acht.

Elburg 1 komt uit in de 1e klas A van de landelijke korfbalcompetitie. In deze poule komen de Elburgers een aantal bekende tegenstanders tegen maar dat gold niet voor de tegenstander van afgelopen zaterdag. De Parabool, een studentenvereniging uit Groningen, was nog nooit tegenstander van KV Elburg.

Wel was wel bekend dat De Parabool beschikt over een sterk team, het geen ook blijkt uit de stand in de veldcompetitie.

Elburg kon ook nog niet compleet aantreden wegens de afwezigheid van Benjamin Tijdeman (werk). Voor hem speelde Kevin van Oene, die het heel verdienstelijk deed.

Elburg speelde in Groningen een goede wedstrijd en was gelijkwaardig aan deze goede tegenstander. Via 7-4 halverwege de eerste helft werd er gerust bij de stand 10-7.

Na rust toonde Elburg veerkracht en kon steeds iets van de achterstand goed maken. Bij de stand18-17 scoorde invaller Rutger Bruinink de belangrijke 18-18 maar het laatste en beslissende doelpunt was voor De Parabool zodat Elburg alsnog met lege handen stond.