zondag 10 november 2013

sv 't Harde de sterkste in de derby tegen VSCO'61

In de uitwedstrijd tegen sv ’t Harde verliest VSCO’61 met 2-1. Over het geheel van de wedstrijd genomen is op deze nederlaag niets af te dingen.
VSCO’61 heeft wel meer balbezit, maar is niet in staat om echt kansen te creëren.

VSCO’61 begint echter goed aan de wedstrijd. ’t Harde laat VSCO’61 het spel maken en dat levert in de 10e minuut de 0-1 op. Uit een korte corner tussen Bert van ’t Hof en Remco van ’t Hul krult Van ’t Hul de bal fraai vanaf rechts in de linkerbovenhoek. Hierna knokt ’t Harde zich in de wedstrijd door de persoonlijke duels te winnen. Michael Jeensma krijgt de eerste kans op aangeven van Ronald van Putten, maar doelman Jaap Jan Schoonhoven houdt hem van scoren af.

In de 31e minuut is het echter wel raak. Scheidsrechter Van Eck negeert het vlagsignaal vanwege buitenspel van assistent scheidsrechter Wichert Spijkerboer waarna Henk Elskamp uit de rebound van dichtbij de 1-1 scoort. Achteraf geeft scheidsrechter Van Eck toe, nadat hij zijn begeleider heeft gesproken, dat hij deze situatie verkeerd beoordeeld heeft. In de 42e minuut scoort Michael Jeensma, die deze middag een plaag is voor de VSCO-defensie, met een fraaie boogbal de 2-1 wat ook de ruststand is.

De tweede helft moet VSCO’61 op jacht naar de gelijkmaker, maar er is maar een ploeg die aanspraak maakt om te scoren, namelijk ’t Harde. De ploeg van Edwin van Egteren krijgt de beste mogelijkheden via Henk Elskamp, Matthijs Engeltjes en Dinand Dekker, maar gescoord wordt er niet. VSCO’61 dringt hierna wat meer aan, maar tot uitgespeelde kansen komt het niet.

Dat verandert in de 78e minuut. Gerwin de Leeuw breekt door op aangeven van Remco van ’t Hul. Doelman Nick Grootkarzijn komt zijn doel uit buiten het zestienmetergebied en begaat een overtreding op De Leeuw. Het levert uiteindelijk slechts een gele kaart op voor de doelman en een vrije trap die niets oplevert.

In de slotfase wordt ook nog een duidelijke handsbal van ’t Harde binnen de zestien door de arbiter over het hoofd gezien, waardoor de leidsman wel een stempel op de wedstrijd drukt maar VSCO’61 de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten heeft.