zondag 3 november 2013

Ongeloof overheerst bij OWIOS: 3-2 verlies tegen DOS Kampen

Na 90 minuten stond er 3-2 op het scorebord en liet OWIOS de punten van dit belangrijke duel liggen op sportpark ‘De Maten’ van DOS Kampen. In de tumultueuze laatste 10 minuten, met maar liefst 4 doelpunten, trok DOS Kampen de overwinning naar zich toe en liet OWIOS met een kater achter.

Het verhaal van de middag was dat als de kansen niet afgemaakt worden, de tegenstander wel scoort. OWIOS heeft vele kansen gehad om de wedstrijd in het slot te gooien, maar liet DOS Kampen steeds in leven met uiteindelijk desastreuze gevolgen.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. De eerste kans na 10 minuten was ook gelijk een doelpunt. Een lange bal van doelman Kuiper werd doorgekopt door Veldhoen en de op snelheid liggende Van den Hul schoot het leer binnen 0-1.
Een bevrijdende treffer voor OWIOS en een flinke domper voor DOS Kampen. Dit kwam weer terug in wedstrijdbeeld. Van den Hul was een constante plaag voor de verdediging van DOS Kampen. OWIOS creëerde verschillende kansen waaronder twee keer alleen voor de Kamper-doelman, maar de bal wilde er niet in. Een afstandsschot van Veldhoen spatte uiteen op de lat.
DOS Kampen speelde in een te laag tempo en had veel onnodig balverlies om het OWIOS lastig te maken. DOS Kampen raakte in een scrimmage 1 keer buitenkantpaal en had een schot voorlangs.

De 2e helft gaf hetzelfde beeld te zien als in de eerste helft. OWIOS creëerde vele kansen en kwam maar liefst 4 keer alleen voor de keeper. Helaas kregen William van den Hul en Gerdo van ’t Hul de bal niet in het doel. Z

oals zo vaak in het voetbal gebeurt, valt dan het doelpunt aan de andere kant. DOS Kampen hield zich ook aan deze oude voetbalwet. Vanuit het niets was daar in de 80e minuut ineens de 1-1 door invaller Rob Kabboord. Dit was de eerste kans van DOS Kampen in de tweede helft. Ineens was daar het geloof weer bij DOS Kampen en kantelde de wedstrijd.
In de 87e minuut was het weer Rob Kabboord die de 2-1 aantekende na goed terugleggen vanaf de achterlijn. In de 90e minuut kwam OWIOS toch nog weer terug. Een vrije trap van Veldhoen bleef in de 16 liggen en Henrico Spronk wist hier wel raad mee.
Iedereen ging uit van deze eindstand, maar in de 93e minuut was het Daniël van Warven die nog eens extra zout in de wonde strooide. Hij ontsnapte aan de aandacht en kon opstomen richting doelman Kuiper en tekende voor de 3-2.

Een enorme domper voor OWIOS. Deze nederlaag was onnodig en OWIOS heeft zichzelf vergeten te belonen in deze wedstrijd. Door deze nederlaag heeft OWIOS de rode lantaarn vaster in handen gekregen en heeft nu 4 punten achterstand.

Volgende week zaterdag speelt OWIOS thuis tegen Sparta Enschede om 14.30 uur. Sparta Enschede staat op de 12e positie en wil OWIOS aanhaken bij de andere ploegen dan is winst nodig.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Spronk, Snoek, Veldkamp, Mensink (83. Van Olst), Van ’t Hul, Van Haagen (88. Uitslag), Balk (86. Scheffel), Veldhoen, Van den Hul