vrijdag 8 november 2013

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 9 november

Zaterdag 9 november komen de meeste voetbalploegen uit de buurt weer in actie, alleen de wedstrijd DSV'61-SEH is verplaatst naar 23 november i.v.m. een sterfgeval bij SEH.
In de 1e klasse D krijgt OWIOS bezoek van Sparta Enschede, in de 2e klasse G komt Lelystad'67 naar Elburg toe. In de 3e klasse B staat de derby sv 't Harde-VSCO'61 op het programma.

Vergeet niet om de Primera/LOEsport.nl-voetbalpoule in te vullen, hiermee maak je kans op een Primera-waardebon.

Uiteraard zijn de wedstrijden zaterdag te volgen via LOEsport.nl

OWIOS tegen Sparta Enschede

Zaterdag voetbalt OWIOS thuis tegen Sparta Enschede om 14.30 uur in op sportpark ‘Bovenmolen’. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer M. de Boer. Een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de 1e klasse.

12 seizoenen geleden kwamen beide ploegen elkaar voor het laatst tegen in competitieverband.  Men was toen aan elkaar gewaagd: thuis verloor OWIOS met 2-1 en uit werd er met 3-2 gewonnen. Kijkend naar de uitslagen en de stand zijn ook nu beide ploegen aan elkaar gewaagd. OWIOS vindt zichzelf terug op de 14e plaats en Sparta Enschede op de 12e plaats. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide ploegen om de punten te pakken

Sparta Enschede begint aan zijn tweede seizoen op rij in de 1e klasse D. Vorig jaar eindigde Sparta E. op een verdienstelijke 8e plaats. Dit seizoen gaat het wat moeizamer.  In totaal heeft Sparta E. 7 punten. Afgelopen week werd er knap gelijkgespeeld tegen sv DFS en ging de periodetitel aan de neus voorbij van sv DFS. Sparta E. won de wedstrijden tegen DOS Kampen met 3-2 en DTS Ede met 4-1.

OWIOS heeft twee punten gepakt met gelijke spelen tegen AVW’66 en Nunspeet. Vorige week kwam OWIOS sneu weg tegen DOS Kampen. OWIOS had verschillende mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen na een 1-0 voorsprong, maar verzuimde dit.  In de laatste 10 minuten kantelde de wedstrijd en trok OWIOS aan het kortste eind met een onverdiende nederlaag en kon geen punten bijschrijven.
 
Met de wedstrijd tegen Sparta Enschede kan OWIOS zich revancheren van de wedstrijd van afgelopen zaterdag door de punten op Bovenmolen te houden. Maar beide ploegen hebben de punten hard nodig en het zal dan ook een spannende wedstrijd worden.
 

Elburger SC gastheer van Lelystad’67

Ondanks de overvloedige regenval de afgelopen dagen, waardoor de conditie van de diverse (natuurlijke) grasmatten er niet beter op is geworden, kan er a.s. zaterdag op de drie kunstgrasvelden in Elburg volop worden gevoetbald.

Op het Burgemeester Bode Sportpark staat als één van de vele wedstrijden o.a. het duel tussen Elburger Sportclub tegen Lelystad ´67 op het programma.

De dit seizoen nieuw aangestelde trainer bij Lelystad ´67, Remco Ahrens, die hiervoor actief was bij de v.v. Hierden, beschikt over een talentvolle spelersgroep met een gemiddelde leeftijd van 21,9 jaar; de jongste in deze klasse.
De twee oudste spelers zijn Jeffrey Moeljoredjo (31) en Adesh Kwak (28), die al jaren deel uitmaken van de selectie. De rest van de groep  herbergt veel (jonge) twintigers en met z’n achttien lentes is Emre Acka de benjamin.

Vorig seizoen werden de punten eerlijk verdeeld; Lelystad ´67 won thuis met 3-0, terwijl de wedstrijd in Elburg met 1-0 in het voordeel van de thuisclub eindigde.

Lelystad ‘67, waar ooit ex-international Aron Winter zijn zeer geslaagde carrière begon, neemt met negen punten een bescheiden tiende plaats op de ranglijst in en verloor afgelopen zaterdag met 2-0 van Lunteren dat hierdoor de eerste zege van het seizoen behaalde.

Elburger Sportclub kwam in de uitwedstrijd tegen asv Dronten twee keer op achterstand, maar de onverzettelijke en conditioneel sterke blauw-witten konden na afloop toch met een mooie 4-2 zege het strijdtoneel verlaten.

De gastploeg, met altijd veel techniek in de bagage, zal natuurlijk proberen haar positie te verbeteren, terwijl Elburger Sportclub zich wat steviger in de subtop zal willen nestelen.
De verwachting is dan ook dat de twee opponenten het publiek een boeiende wedstrijd voor zullen schotelen.

Het duel in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer J. van Dijk.


VSCO’61 in derby tegen sv ’t Harde

Zaterdag speelt VSCO’61 uit op sportpark Schenk tegen ’t Harde. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter J.E. van Eck en begint om 14:30 uur.

’t Harde is matig aan het seizoen begonnen. Na acht wedstrijden heeft de formatie van hoofdtrainer Edwin van Egteren acht punten bijeen gespeeld. Daarmee bezet de ploeg een bescheiden negende plaats op de ranglijst. Afgelopen zaterdag werd met 3-2 verloren van SP Teuge. Een start die bij de start van de competitie niet werd verwacht. De resultaten in de voorbereiding gaven voldoende houvast om hoopvol de competitie tegemoet te zien.

VSCO’61 kent een redelijke start, hoewel de hoop was om na acht wedstrijden wel iets hoger te staan dan de huidige vijfde plek met 14 punten. Tot op heden zijn de prestaties te wisselvallig waardoor niet altijd het gewenste resultaat werd behaald. Wellicht dat de blessuregolf hier mede debet aan is. Afgelopen zaterdag werd thuis met 1-1 gelijk gespeeld. Daarmee deed de formatie van Wilfred Westerhuis zichzelf te kort. Het spel was goed verzorgd en het initiatief lag bij VSCO’61, maar dit werd niet uitgedrukt in een overwinning.

Bij een derby is het altijd moeilijk te voorspellen wat de uitslag wordt. In de wetenschap dat ’t Harde zich wil revancheren van de nederlaag van vorige week en VSCO’61 graag aansluiting wil behouden met de top, is de verwachting dat beide teams volop voor de winst zullen gaan. Wellicht dat deze ingrediënten een mooie voetbalmiddag en spektakel opleveren. Vorig seizoen was VSCO’61 in beide wedstrijd de baas over ’t Harde. Thuis werd met 1-0 en uit met 1-4 gewonnen.
 
 
DSV'61 - SEH
 
Deze wedstrijd is verplaatst naar zaterdag 23 november i.v.m. een sterfgeval bij SEH.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten