donderdag 7 november 2013

Goede ontwikkeling Free Running bij ODI

Free running is een sport die erg in opkomst is. Een sport waarbij je allerlei obstakels op een sierlijke manier kunt nemen. Free running is een sport waar niets in de weg staat.
Je verplaatst je zo snel mogelijk van A naar B en maakt gebruik van alle obstakels die je tegenkomt.



Free running is zeer populair onder de jeugd. Erg informatief is dit filmpje op youtube. Het team van het Dagblad van het Noorden volgt een groep, die door de stad rennen en prachtige bewegingen maken om over muurtjes, auto’s of zelfs trapgaten te komen.

Het beoefenen van de sport zorgt voor een prima ontwikkeling van spieren en motoriek. De sporters dagen elkaar uit en werken nauw samen om een zo veilig en sierlijke manier te vinden om ergens over heen te komen. Een geweldige uitlaatklep voor de jeugd die soms te veel aan regels wordt gebonden.

Free running vereist wel dat je een aantal basistechnieken onder de knie hebt om ongelukken te voorkomen. Die basistechnieken oefenen de 2 Free Running groepen bij ODI op maandagmiddag van 16-17u voor jongens vanaf groep 3 en van 17-18u voor meiden vanaf groep 7. Beiden groepen staan onder deskundige leiding.


Na de introductie clinic in september j.l. zijn er bij ODI inmiddels dus al 2 groepen gevormd, die vol plezier hun energie kwijt raken in de lessen. Er zijn in beide groepen nog enkele plaatsen open, zodat je je nog kunt aanmelden.

Meer info op onze website www.odigym.nl
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten